PROF. DR. MUSTAFA ÜMİT GÜMÜŞAY FAKÜLTEMİZDE YENİ GÖREVİNE BAŞLAMIŞTIR

• 09 Nisan, 2020
PROF. DR. MUSTAFA ÜMİT GÜMÜŞAY FAKÜLTEMİZDE YENİ GÖREVİNE BAŞLAMIŞTIR

Fakültemiz İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde göreve başlayan Prof. Dr. Mustafa Ümit GÜMÜŞAY lisans derecesini 1984 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği’nden almıştır. 1984-1987 yılları arasında Tekfen İnşaat, Suudi Arabistan Taif Şantiyesi, Sezai Türkeş Fevzi Akkaya İnşaat, İstanbul Tüneller Şantiyesi, Enka İnşaat Libya Brega Şantiyesinde harita mühendisi olarak çalışmıştır. 1990 yılında Yüksek Mühendis derecesini ve 1997 yılında da Doktor Mühendis derecesini Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği’nden almıştır. Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü’nde 1988-1999 yılları arasında Araştırma Görevlisi, 1999-2012 arasında Yardımcı Doçent ve 2012-2020 yılları arasında Doçent görevlerinde bulunmuştur. Danışmanlığında 4 Doktora, 12 Yüksek Lisans çalışması tamamlanmıştır. Uluslararası indekslerde taranan dergilerde 10 tane makalesi yayınlanmıştır. Çok sayıda uluslararası ve ulusal bildiriyi sunmuştur. Yayınlarına Wos da 72 atıf yapılmıştır. YÖK Bursu ile 2012 yılında, İngiltere, Coventry Üniversitesi, İnşaat Mühendisliği Bölümünde 3 ay (Temmuz-Ağustos-Eylül) araştırmalarda bulunmuştur. 2012 den beri Yeditepe Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü (Topoğrafya ve Coğrafi Bilgi Sistemleri), Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü (Topoğrafya, Mimarlıkta Harita Kullanımı) derslerini de vermektedir.

Aramıza yeni katılan hocamızı tebrik eder, yeni görevinde başarılar dileriz.