Yüzer İskele Sisteminde Ekip Başarısı: ‘Yüzer İskele ve Kazık Arası Yaylı Kılavuz Sistemi’ Patenti

• 11 Ekim, 2024

Üniversitemizin 5., Fakültemizin 4. Ulusal patenti olan “YÜZER İSKELE VE KAZIK ARASI YAYLI KILAVUZ SİSTEMİ” başlıklı buluş, Türk Patent Ofisi’nden tescil almaya hak kazanmıştır. Patentlenen ürün marina ve balıkçı barınaklarında kullanılan yüzer tipteki iskelelerin kılavuz kazıkları arasındaki sürtünmeyi azaltmayı ve hasarı önlemeyi amaçlamaktadır.

Dekanımız Prof. Dr. Erhan Cengiz buluşçular arasında yer alan İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Murat Aksel’i makamında ağırlayarak tebrik etti.

Patent Tescil Belgesi