TÜBİTAK Projesi Hazırlama Eğitimi

TÜBİTAK Projesi Hazırlama Eğitimi
  • 09 Kasım, 2022
TÜBİTAK Projesi Hazırlama Eğitimi

TÜBİTAK 2237/B Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı tarafından desteklenen "TÜBİTAK Projesi Hazırlama Eğitimi” 7-8 Kasım 2022 tarihlerinde Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi'nde gerçekleştirildi.

ALKÜ TTO işbirliğinde gerçekleştirilen eğitim, Doç. Dr. Bertan BEYLERGİL koordinatörlüğünde; Prof. Dr. Mehmet KANOĞLU, Dr. Öğr. Üyesi Dilara NEMUTLU SAMUR, Dr. Öğr. Üyesi Akın OKTAV, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa TOKAÇ ve Dr. Öğr. Üyesi Muhammet AY eğitmenliğinde başarı ile gerçekleştirildi.

Üniversitemizin farklı Fakülte, Yüksekokul ve birimlerinde araştırma yapan 23 doktoralı akademisyenin katılım sağladığı eğitimde, TÜBİTAK araştırma desteklerine yönelik teorik ve pratik interaktif uygulamalar ile bilgi ve beceri kazandırılması amaçlandı. Ayrıca TTO hizmetleri ve Üniversitemiz'deki Sınai Mülkiyet süreçleri ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmeler gerçekleştirildi.

İki gün boyunca süren eğitim programında yer alan; TÜBİTAK ARDEB Destekleri, proje değerlendirme süreçleri, araştırma projeleri yazım süreçlerinde dikkat edilmesi gereken konular detaylı olarak katılımcılara aktarıldı. Eğitimin son gününde katılımcıların TÜBİTAK’a sunmayı planladıkları taslak projeler eğitmenler tarafından değerlendirildi.

Üniversitemiz'deki araştırma projelerinin artmasına yönelik gerçekleştirilen bu eğitim kapsamında TÜBİTAK'a, eğitim koordinatörü Doç. Dr. Bertan BEYLERGİL'e, eğitmenler; Prof. Dr. Mehmet KANOĞLU, Dr. Öğr. Üyesi Dilara NEMUTLU SAMUR, Dr. Öğr. Üyesi Akın OKTAV, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa TOKAÇ ve Dr. Öğr. Üyesi Muhammet AY' a destekleri için teşekkür ederiz.