ÖĞRETİM ÜYELERİMİZİN TÜBİTAK 3501 KARİYER GELİŞTİRME PROGRAMI BAŞARISI

ÖĞRETİM ÜYELERİMİZİN TÜBİTAK 3501 KARİYER GELİŞTİRME PROGRAMI BAŞARISI
  • 16 Temmuz, 2020
ÖĞRETİM ÜYELERİMİZİN TÜBİTAK 3501 KARİYER GELİŞTİRME PROGRAMI BAŞARISI

Fakültemizin Mühendislik Temel Bilimleri Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Tokaç’ın proje yürütücüsü ve Fakültemiz Elektrik – Elektrik Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Bektaş Çolak ile Gebze Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Sinan Kazan’ın araştırmacı olarak görev alacağı “Spintronik Uygulamalar Için Yeni Nesil Manyetik Nanomalzemelerin Araştırılması Ve Geliştirilmesi” başlıklı proje TÜBİTAK 3501 – Kariyer Geliştirme Programı tarafından 360 bin TL bütçeyle desteklenmek üzere kabul edilmiştir.

 

36 ay sürmesi planlanan projede yeni nesil spin – tabanlı manyetik cihazların geliştirilmesinde kilit rol oynayan nano boyutlu ferromanyetik malzemelerin yapısal ve manyetik özellikleri belirlenecek ve yüksek frekanstaki dinamik davranışlarının VNA FMR tekniği ile spin – orbit fiziğinin anlaşılmasına yönelik bir çalışma yürütülecek olup proje kapsamında 2 yüksek lisans öğrencisine de burs sağlanacaktır.

 

Dekanımız Prof. Dr. Mehmet GÜMÜŞ, proje yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa TOKAÇ’ı makamında kabul etti. Fakültemizin, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ekrem KALAN’ın çizdiği vizyonda çalışmalarını yürüttüğünü ve Üniversitemiz gibi Fakültemizden de başarı haberlerinin artarak devam ettiğini belirten Dekanımız, değerli hocamızı ve proje ekibini tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.