Öğrencimizin TUBİTAK 2209-A Başarısı

• 24 Mayıs, 2022
Öğrencimizin TUBİTAK 2209-A Başarısı

Fakültemiz Bilgisayar Mühendisliği ve İşletme Mühendisliği Çift Anadal öğrencisi Burak Samet PEKER, Bilgisayar Mühendisliği Bölümümüzden Dr. Öğr. Üyesi Özge Öztimur KARADAĞ danışmanlığında yürütmekte olduğu “Akciğer CT (Tomografi) Görüntülerindeki Nodüllerden Evrişimsel Sinir Ağları (CNN) ile Kanser Tespiti ve Derin Öğrenme Yöntemlerini Kullanarak Primer Kanser Organının Belirlenmesi” başlıklı projesi ile TUBİTAK 2209/A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı ile desteklenmeye hak kazanmıştır. Proje kapsamında, akciğer tomografi görüntüleri derin öğrenme mimarileri ile işlenerek tespit edilen nodüllerin primer akciğer kanseri mi metastatik bir kanser kaynaklı mı olduğu tespit edilmeye çalışılacak, metastatik olduğu belirlenen nodüllerin primer bölgesi tespit edilmeye çalışılacaktır.

Dekanımız Prof. Dr. Mehmet GÜMÜŞ, Dr. Öğr. Üyesi Özge Öztimur KARADAĞ ve öğrencimizi makamında kabul etti. Fakültemizin, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ekrem KALAN’ın çizdiği vizyonda çalışmalarını yürüttüğünü ve üniversitemiz gibi fakültemizden de başarı haberlerinin artarak devam ettiğini belirten dekanımız, değerli hocamızı tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.