Öğrencilerimiz Sahada

• 14 Nisan, 2022
Öğrencilerimiz Sahada

Fakültemizin Makine Mühendisliği Bölümü akademik personeli ve 3. sınıf öğrencilerinin katılımıyla, Aytemiz Alanya LPG Dolum Tesislerine teknik gezi düzenlendi. Dekan yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fatih DARICIK’ın organize ettiği teknik gezide öğrencilerimiz tesisleri yakından inceleme fırsatı buldu. Türkiye'nin en büyük tesislerinden biri olan dolum terminali, bölgedeki istasyonlara akaryakıt sağlamaktadır. LPG, motorin ve benzin depolaması yapılabilen tesiste akaryakıt denizden karaya denizaltında bulunan boru hattı ile sağlanmaktadır. Uluslararası gemilerle taşınan akaryakıt, gemilerin yanaşma ve bağlanmasına izin veren dolfen adı verilen deniz yapıları sayesinde boru hattına bağlanmakta ve tanklara dolum yapılmaktadır. Oldukça modern yapıya sahip tesis dolfeni sayesinde büyük gemilerden akaryakıt temini sağlanabilmektedir. Dekan yardımcısı Fatih DARICIK farklı kurumlara teknik gezilerin devam edeceğini bildirdi.