KATI OKSİT YAKIT PİLİNDE KULLANILAN NANO BOYUTTA ELEKTROLİT TOZ ÜRETİMİ PROJESİ SONUÇLANDI

• 18 Temmuz, 2019

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü desteği ile “Katı Oksit Yakıt Pilinde Kullanılan Nano Boyutta Elektrolit Toz Üretimi” başlıklı proje Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Fatma AYDIN ÜNAL tarafından başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.

Ünal projesinden, “Ülkemizde ve dünyada fosil yakıtların tükenmekte olduğu bilinen bir gerçektir. Hızla tükenmekte olan enerji ihtiyacını karşılamak için yenilenebilir enerji kaynaklarına önem her geçen gün artmaktadır. Bu nedenle birçok araştırmacı/akademisyen hidrojen enerjisi üzerine çalışmalarını sürdürmektedir. Bu projede de hidrojenin yakıt olarak kullanıldığı ve katı oksit yakıt pilinin temel bileşeni olan elektrolit malzemesinin (YSZ) nano boyutta üretilmesi sağlanmıştır.” şeklinde bahsetmiştir.

Değerli öğretim üyemizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.