Fakültemize Kazakistan’dan Araştırmacı Ziyareti

• 25 Temmuz, 2023
Fakültemize Kazakistan’dan Araştırmacı Ziyareti

Dekanımız Prof. Dr. Mehmet GÜMÜŞ, “Kazakh National Research Technical University named after K.I.Satpayev (KazNRTU)" üniversitesi doktora öğrencisi Zhanna Ordabaeyeva ve ikinci tez danışmanlığını yapan Bilgisayar Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Rıza HALLAÇ'ı makamında kabul etti.

Zhanna Ordabaeyeva, Kazakistan'dan "Machine Learning Techniques for Predicting Financial Risk Based on Temporal Data" konulu projesini gerçekleştirmek üzere Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Rıza HALLAÇ'ın danışmanlığında fakültemize 2 hafta süreyle misafir öğrenci olarak geldi. Daha önce Mayıs ayında Astana'da yapılan "2023 IEEE International Conference on Smart Information Systems and Technologies" konferansında "Building A Credit Scoring Model Based On The Type of Target Variable" isimli çalışmalarını sunan hocamız ve doktora öğrencisine Dekanımız ülkeler arası akademik araştırmalarında iş birliğini sürdürmelerinden duyduğu memnuniyetini ve bu tür işbirliklerinin önemimi dile getirdi.