Fakültemizden TÜBİTAK 2209-A Proje Başarısı

• 26 Mart, 2024
Fakültemizden TÜBİTAK 2209-A Proje Başarısı

Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencileri Ahmet Sezer Akdeniz, Berkan Özgür ve Emre Şahin'in 'AkI-67: Ki-67 Tahmini İçin Mobil Uygulama' başlıklı projeleri TUBITAK 2209-A kapsamında destek almaya hak kazandı. Proje kapsamında patolojik görüntüler bilgisayarlı görü teknikleri ile işlenerek kanser hücrelerinin büyüme hızı tahmin edilmeye çalışılacaktır. Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalından Dr. Öğr. Üyesi Özge Öztimur Karadağ ve Tıbbi Patoloji Anabilim Dalından Dr. Öğr. Üyesi Özlem Ceren Günizi'nin danışmanlık edeceği proje ile patologların kullanımına uygun bir karar destek sistemi geliştirilmesi hedeflenmektedir.

Dekanımız Prof. Dr. Erhan CENGİZ, proje ekibini makamında kabul etti. Fakültemizin başarı haberlerinin artarak devam ettiğini belirten Dekanımız, değerli hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.