Fakültemizden TÜBİTAK 2209-A Proje Başarısı

• 27 Mart, 2024
Fakültemizden TÜBİTAK 2209-A Proje Başarısı

ALKÜ Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü öğrencisi Didem ÖZSEVİM’in Yürütücüsü olduğu ve ALKÜ Sağlık Hizmetleri MYO Öğr. Gör. Dr. Hamiyet ECİROĞLU’nun danışmanlığını yürüttüğü ‘Protokatekuik Asit’in MCF-7 ve MDA-MB-231 Meme Kanseri Hücre Hatlarında Apoptotik Yolaklar Üzerindeki Etkilerinin Araştırılması’ başlıklı TÜBİTAK 2209 projesi kabul edilmiştir.

Bu proje kapsamında iki farklı genotipik özellik gösteren meme kanseri hücre hattında önemli fenolik bileşiklerden biri olan Protokatekuik Asit (PCA)’in apoptotik etkisi araştırılacak ve farklı meme kanseri türlerine karşı PCA’nın etkinliği değerlendirilecektir.

Dekanımız Prof. Dr. Erhan CENGİZ, proje ekibini makamında kabul ederek çalışmalarını takdir etti ve başarılarının devamını diledi.