Fakültemizden TÜBİTAK 2209-A Proje Başarısı

Fakültemizden TÜBİTAK 2209-A Proje Başarısı
  • 26 Mart, 2024
Fakültemizden TÜBİTAK 2209-A Proje Başarısı

Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Ahmet Hakan Yıldız, Ali Unay ve Ahmet Ozan Yıldırım’ın ‘Mekan Bilgi Platformu’ başlıklı projeleri TUBITAK 2209-A kapsamında destek almaya hak kazandı. Proje danışmanlığını Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalından Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Rıza HALLAÇ gerçekleştirecektir.

Proje kapsamında Büyük dil modelleri (LLM'ler) ve Derin Öğrenme yöntemleriyle mekan önerisinde bulunan bir tavsiye sistemi geliştirilecektir. Projenin ilk aşamasında, turizm merkezi Alanya'ya gelen turistlere yönelik, şehrin mekanları hakkında güncel öneriler sunan bir mobil uygulama tasarlanacaktır. Kullanıcıların ilgi alanlarına göre kişiye özel tavsiyeler üretmek amacıyla, mekanlardaki ziyaretçi kitlesinin demografik dağılımı, yaş ve cinsiyet gibi faktörler yapay zeka yöntemleriyle analiz edilecek. Bu analizler sonucunda, kullanıcılara ilgileri ve tercihleri doğrultusunda en uygun mekan önerileri sunulması hedeflenmektedir.

Dekanımız Prof. Dr. Erhan CENGİZ, proje ekibini makamında kabul etti. Fakültemizin başarı haberlerinin artarak devam ettiğini belirten Dekanımız, değerli hocalarımızı ve öğrencilerimizi tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.