Fakültemizden TÜBİTAK 2209-A Proje Başarıları

• 18 Kasım, 2022
Fakültemizden TÜBİTAK 2209-A Proje Başarıları

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi'nin 5 projesi, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programları kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Kabul gören projelerle ilgili öğrencileri ve danışmanlarını tebrik eden ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, her alanda olduğu gibi bilimsel alanda ALKÜ’yü öne çıkarmaya gayret eden öğrenciler ile akademisyenlere teşekkür etti. Öğrencilerden ve akademisyenlerden “Yüz aklarımız” diye bahseden Rektör Kalan, “Bir önceki döneme göre TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programlarına kabul edilen proje sayımız yüzde 50 arttı. ALKÜ, genç bir üniversite olmasına rağmen elde edilen istatistik oldukça yüksek bir orandır. Öğrencilerimize yön verecek çalışmaların içinde yer alan akademisyenlerimizi de ayrıca kutluyorum. Başarılarından dolayı öğrencilerimizi tebrik eder, çalışmalarında muvaffakiyetler dilerim.” dedi. Desteklenen proje bilgileri aşağıdadır.

• BÜŞRA KÜÇÜK tarafından, Doç. Dr. BERTAN BEYLERGİL danışmanlığında yürütülecek "Üç Boyutlu Yazıcı İle Üretilen Poliüretan (Tpu) Katmanların Karbon Fiber/Epoksi Kompozitlerin Mekanik Performansı Üzerine Etkiler"
  • DİLEK KORKMAZ tarafından, Doç. Dr. BERTAN BEYLERGİL danışmanlığında yürütülecek "Metilmetakrilat-Bütadien-Stiren (Mbs) Çekirdek-Kabuk Yapılı Nanopartiküller İle Güçlendirilmiş Yüksek Performanslı Karbon Fiber/Epoksi Kompozit Malzemelerin Üretimi Ve Mekanik Karakterizasyonu"
  • RAHİME AYBİKE KORAŞ tarafından, Dr. Öğr. Üyesi AYŞE ERDOĞAN danışmanlığında yürütülecek "CetuximabIn Karvakrol İle Birlikte Akciğer Kanseri Hücrelerindeki Apoptotik Etkisinin Belirlenmesi"
  • YAVUZ MOLLAHAMZAOĞLU tarafından, Dr. Öğr. Üyesi FIRAT ARSLAN danışmanlığında yürütülecek "Buharlaşma Kabında Sensörlerin Kullanılma Olanakları"