Fakültemizden TÜBİTAK 1002-B Proje Başarısı

• 16 Eylül, 2024
Fakültemizden TÜBİTAK 1002-B Proje Başarısı

Fakültemiz Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Arş. Gör. Gürkan ÇELİK'in projesi TÜBİTAK 1002-B Acil Destek Modülü kapsamında hibe almaya hak kazanmıştır. "Paylaşım Tabanlı Ulaşım Sistemlerindeki Kiralama Öncesi Kullanıcı Davranışlarının Analizi ve Araç Yerleşimlerinin Yürüme Mesafelerine Etkisi" başlıklı projede paylaşımlı e-scooter kullanımında talep öngörüsü ve araç yerleştirme sorunlarına yapay zeka destekli çözümler üretmeyi hedeflemektedir.

Projede yapılacak analizlerle, belirli bölgelerde kullanıcıların sürüş öncesinde yürüme süreleri analiz edilerek, arz-talep düzensizliğini azaltarak, paylaşımlı ulaşım sistemlerinin şehiriçi ulaşım altyapısının erişilebilirliğinin artırılmasını sağlayacak modeller geliştirilecektir.

Dekanımız Prof. Dr. Erhan CENGİZ, akademik personelimizi makamında kabul ederek başarılarını takdir etti gelecekteki çalışmalarında başarılarının devamını diledi.