Fakültemizden TÜBİTAK 1002-A Proje Başarısı

Fakültemizden TÜBİTAK 1002-A Proje Başarısı
  • 20 Ekim, 2022
Fakültemizden TÜBİTAK 1002-A Proje Başarısı

Üniversitemiz Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerinin TÜBİTAK 1002-A ar-ge projeleri destekleme programına sundukları 122M921 numaralı ve "Alüminyum Bal Peteği Sandviç Panelin Rastgele Yükleme Altındaki Dinamik Davranışının Optimizasyonu" başlıklı proje başvurusu kabul edildi.

Makina Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Akın OKTAV’ın yürütücü olduğu projede, Endüstri Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Murat Alper BAŞARAN, Makina Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Fatih DARICIK ve Öğr. Gör. Alparslan TOPCU araştırmacı olarak yer alıyor. Projede güncellenmiş sonlu eleman modeli kullanılarak alüminyum bal peteği sandviç panelin rastgele yükleme altındaki dinamik davranışı optimize edilecek. Projenin süresi 12 ay ve bütçesi 47.800 TL’dir.

Dekanımız Prof. Dr. Mehmet GÜMÜŞ, proje ekibini makamında kabul etti. Proje ekibi, Fakültenin sağladığı laboratuvar ve altyapı olanakları için Dekanımıza teşekkür etti. Fakültemizin, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ekrem KALAN’ın çizdiği vizyonda çalışmalarını yürüttüğünü ve Üniversitemiz gibi Fakültemizin de başarı haberlerinin artarak devam ettiğini belirten dekanımız, değerli hocalarımızı tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.