Fakültemizden TÜBİTAK 1002-A Proje Başarısı

Fakültemizden TÜBİTAK 1002-A Proje Başarısı
  • 16 Mart, 2023
Fakültemizden TÜBİTAK 1002-A Proje Başarısı

Üniversitemiz Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Derman VATANSEVER BAYRAMOL yürütücülüğünde TÜBİTAK 1002-A proje destekleme programına sundukları “Aljinat/Çinko Oksit/Turmalin Kompozit Filmlerin Üretilmesi, Antibakteriyel ve Fotokatalitik Özelliklerinin İncelenmesi” başlıklı proje başvurusu 222M346 proje numarası ile desteklenmeye uygun görüldü.

Projede, Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği bölümden Arş. Gör. Ercan ŞENER ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden iki araştırmacı daha görev alıyor. 59.678,00 TL bütçeli proje kapsamında bir yüksek lisans öğrencisine burs imkanı sağlanmış olup TÜBİTAK BİÇABA programı kapsamında depremden olumsuz etkilenmiş bir lisans öğrencisine, bu projede görev almak üzere, proje bütçesinden bağımsız olarak ayrıca burs imkanı sağlanacaktır.

Dekanımız Prof. Dr. Mehmet GÜMÜŞ, proje ekibini makamında kabul etti. Proje ekibi, Fakültenin sağladığı laboratuvar ve altyapı olanakları için Dekanımıza teşekkür etti. Fakültemizin, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ekrem KALAN’ın çizdiği vizyonda çalışmalarını yürüttüğünü ve Üniversitemiz gibi Fakültemizin de başarı haberlerinin artarak devam ettiğini belirten dekanımız, değerli hocalarımızı tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.