Fakültemizden Alanya Proje İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesine Ziyaret

Fakültemizden Alanya Proje İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesine Ziyaret
  • 28 Şubat, 2022
Fakültemizden Alanya Proje İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesine Ziyaret

Alanya ve civarında bulunan ve puanla öğrenci kabul eden liselere Üniversitemizi ve Rafet Kayış Mühendisliği Fakültesi'nde bulunan bölümleri tanıtmak amacıyla dekanlık makamınca oluşturulan heyetin lise ziyaretleri başladı. Fakülte heyetinde Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sinan Uzunlu, Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kanoğlu ve Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alper Kürşat Uysal yer aldı.

Bu kapsamda ilk ziyaret Alanya Proje İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesine yapıldı. Liselerin 11. ve 12. sınıf öğrencileriyle okulların konferans salonlarında yapılan toplantı üniversite tanıtım videosu ile başladı. Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sinan Uzunlu, bu tanıtım faaliyetlerinin dekanımız Prof. Dr. Mehmet Gümüş’ün fikri olduğunu belirtti ve üniversiteye hazırlanan gençlerimizin kendi şehirlerinin üniversitesini ve mühendislik bölümlerini daha iyi tanıması ve kendi gelecekleri için daha bilinçli tercih yapmaları için bu toplantının iyi bir fırsat olduğunu anlattı. Doç. Dr. Uzunlu bu girişin ardından fakültede bulunan mühendislik bölümlerini tek tek tanıttı. Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Kanoğlu ve Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Alper Kürşat Uysal öğrencilere farklı mühendislik bölümlerinin özelliklerini anlatarak üniversitede onları nasıl bir yaşamın beklediğini ve üniversiteye nasıl hazırlanmaları gerektiğini açıkladılar.

Fakülte heyetinin tanıtımı ve konuşmalarının ardından soru-cevap bölümüne geçildi. Öğrencilerin çok farklı konulardaki sorularına fakülte heyetindeki öğretim üyeleri içtenlikle cevap verdi.

Alanya Proje İmam Hatip Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Rıdvan Yaman’a ve okul personeline misafirperverlikleri için fakültemiz adına teşekkür ediyoruz.