FAKÜLTEMİZDE YÜRÜTÜLEN PROJELERE YENİLERİ EKLENİYOR !

FAKÜLTEMİZDE YÜRÜTÜLEN PROJELERE YENİLERİ EKLENİYOR !
  • 18 Ekim, 2022
FAKÜLTEMİZDE YÜRÜTÜLEN PROJELERE YENİLERİ EKLENİYOR !

Fakültemizin Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Derman VATANSEVER BAYRAMOL’un proje yürütücüsü olduğu, yine aynı bölümden Arş. Gör. Ercan ŞENER ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nden Öğr. Gör. Dr. Ahmet Özgür AĞIRGAN’ın araştırmacı olarak görev aldığı “Max Faz Alaşımlarının Üretilmesi ve Fonksiyonel Kumaş Üretiminde Kullanılabilirliğinin Araştırılması” başlıklı proje TÜBİTAK 1002 – Hızlı Destek Programı tarafından desteklenmek üzere kabul edilmiş olup proje kapsamında 1 yüksek lisans öğrencisine burs imkanı sağlanmıştır.

Proje kapsamında, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm laboratuvarında MAX faz alaşımlarının üretimleri gerçekleştirilmiş ve parametre optimizasyonları yapılmıştır. Gerçekleştirilen çalışmanın yeni projelere öncülük edeceği ve lisansüstü öğrenci projelerine ilham olacağı öngörülmektedir.

Dekanımız Prof. Dr. Mehmet GÜMÜŞ, proje ekibini makamında kabul etti. Fakültemizin, Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ekrem KALAN’ın çizdiği vizyonda çalışmalarını yürüttüğünü ve Üniversitemiz gibi Fakültemizden de başarı haberlerinin artarak devam ettiğini belirten Dekanımız, değerli hocamızı ve proje ekibini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.