Fakültemiz Öğretim Üyelerinden Makale Başarısı

• 28 Mart, 2024
Fakültemiz Öğretim Üyelerinden Makale Başarısı

Polimer kompozit malzemelerin sentezi, karakterizasyonu, performansı, uygulamaları ve endüstriyel işlemleri gibi konular üzerine yapılan orijinal araştırmalar yayınlayan Polymer Composites dergisinde ALKÜ’lü bilim insanlarının yazdığı makale yoğun ilgi gördü. ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Nanobilim ve Nanomühendislik programı yüksek lisans öğrencisi Şeyma Nur Durukan, Makine Mühendisliği Öğr. Üyesi Doç. Dr. Bertan Beylergil ve Mühendislik Temel Bilimlerinden Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Dülgerbaki’nin Polymer Composites (Q1, SCI-Exp) dergisinde yayınlanan "Effects of silane-modified nano-CaCO3 particles on the mechanical properties of carbon fiber/epoxy (CF/EP) composites" başlıklı makaleleri; 1 Ocak 2022-31 Aralık 2022 tarihleri arasında bu dergide en çok indirilen makaleler arasında yer aldı.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Erhan Cengiz, “Bir makalenin geniş bir okuyucu kitlesi tarafından ilgi görmesi, çalışmanın bilim dünyasına önemli bir katkı sağladığının ve alanındaki araştırmalara yeni bir bakış açısı getirdiğinin bir göstergesidir. Bu başarı, fakültemizin uluslararası alanda tanınmış ve değerli araştırmalara imza atma kapasitesini bir kez daha ortaya koymaktadır. Öğrencimizi ve öğretim üyelerimizi bu önemli başarılarından dolayı içtenlikle tebrik ediyor ve gelecekteki çalışmalarında da başarılarının devamını diliyoruz.” dedi.

"Polymer Composites" dergisindeki makaleye ulaşmak için TIKLAYIN