Fakültemiz Öğrencisinden Microsoft Imagine Cup 2024 Dünya Şampiyonluğu

Fakültemiz Öğrencisinden Microsoft Imagine Cup 2024 Dünya Şampiyonluğu
  • 11 Haziran, 2024
Fakültemiz Öğrencisinden Microsoft Imagine Cup 2024 Dünya Şampiyonluğu

Üniversitemiz Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencilerimizden Emre Yıldız'ın da üyesi olduğu From Your Eyes grubu, teknoloji dünyasının en prestijli yarışmalarından biri olan Microsoft Imagine Cup 2024'te ilk aşamada 1500 rakibi, ikinci aşamada Oxford Üniversitesi (Birleşik Krallık) ve Georgia Tech Üniversitesi (Amerika Birleşik Devletleri)'den ekiplerin oluşturduğu rakiplerini geçerek dünya şampiyonu oldu. Microsoft tarafından düzenlenen ve genç yenilikçilere küresel çapta tanınma fırsatı sunan bu yarışmada, From Your Eyes ekibi, olağanüstü bir başarıya imza atarak tüm rakiplerini geride bıraktı.

From Your Eyes insanlardan, zeka teknolojilerine kadar uzanan geniş bir yelpazede yapay görme çözümleri geliştirmektedir. From Your Eyes ekibi, geliştirdikleri projeyle jüri üyelerinin ve izleyicilerin büyük beğenisini kazandı. Büyük etkinliğe ev sahipliği yapan Microsoft Ekosistemlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Annie Pearl, kazananın adını açıkladı ve kupa takdimini yaptı. Microsoft CEO'su Satya Nadella da ekibi tebrik etti ve projelerinin teknoloji dünyasında nasıl bir fark yaratacağını vurguladı. From Your Eyes ekibi, Imagine Cup 2024'teki başarılarının ardından kazandıkları 100.000 dolar para ödülü ve çeşitli desteklerle projelerini daha da ileriye taşıma fırsatı bulacaklar.

Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencimiz Emre Yıldız ve From Your Eyes ekibinin bu başarısı, hem üniversitemiz hem de ülkemiz adına gurur verici bir gelişmedir. Öğrencimizin ve ekibinin gelecekteki projelerinde de aynı başarıyı sürdüreceğine inanıyor, kendilerini tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.