Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğrencilerine Tübitak'tan Proje Desteği

• 02 Aralık, 2021
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğrencilerine Tübitak'tan Proje Desteği

Tübitak tarafından yürütülen nitelikli insan kaynağının ülkemize kazandırılması hedefi doğrultusunda öğrencilerin Ar-Ge kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmeleri kapsamında düzenlenen STAR (2247-C Stajyer Araştırmacı Bursu) Programı’nın sonuçları belli olmuştur. Tübitak Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya Tübitak tarafından desteklenen, araştırma proje yürütücüleri tarafından sisteme eklenen ve ön incelemeden geçen 1.286 projeye 4-15 Ekim 2021 tarihleri arasında 12.117 lisans öğrencisi başvurmuş olup 145 farklı üniversiteden, fen, mühendislik, sağlık ve sosyal ve beşeri bilimler alanlarında öğrenim gören 1.543 lisans öğrencisi STAR programına kabul edilmiştir. Program kapsamında Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri Nurullah Çetin ve İbrahim Özür, fakültemiz Temel Bilimler Bölümü’nde görevli Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Tokaç tarafından yürütülmekte olan Tübitak destekli projede burs alma imkânı elde etmişlerdir.

Destek almaya hak kazanan öğrencilerimizi ve proje yürütücüsünü tebrik eder ve başarılarının devamını dileriz.