DR. ŞEREF AKAY - Marie Skłodowska-Curie Doktora Sonrası Araştırma Bursu

DR. ŞEREF AKAY -  Marie Skłodowska-Curie Doktora Sonrası Araştırma Bursu
  • 10 Nisan, 2023
DR. ŞEREF AKAY - Marie Skłodowska-Curie Doktora Sonrası Araştırma Bursu

Üniversitemiz Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Dr. Şeref Akay, Avrupa Komisyonu’nun en prestijli ve son derece rekabetçi araştırma bursu olan Marie Skłodowska-Curie Doktora Sonrası Araştırma Bursunu (MSCA Postdoctoral Fellowship) kazandı.

Yeni 3D gözenekli ortopedik implant için biyofilm yok eden hibrit sıvı kristal nano kaplamaların tasarımı, karakterizasyonu ve değerlendirilmesi” adlı 2 yıllık proje, Kopenhag Üniversitesi Eczacılık Bölümü'nden Doçent Anan Yağmur ve Costerton Biyofilm Merkezi'nden Profesör Oana Ciofu'nun danışmanlığında yürütülecektir.  Proje için Avrupa Komisyonu’ndan 214934 Euro hibe sağlanacaktır.

Dr. Şeref Akay, proje ile ilgili şunlar söyledi:

Antibiyotik direnci ve biyofilm oluşumu son zamanlarda sağlık sistemleri için büyük bir problem oluşturmaktadır. Bu sorundan etkilenen alanların başında, biyofilm oluşumu için geniş yüzeyler sağlayan ortopedik implantlar gelmektedir. Proje, implant yüzeylerinde biyofilm oluşumunu engellemek için yeni ve güvenilir bir seçenek sunmaktadır. Proje kapsamında, implant yüzeylerinin kaplanması için antimikrobiyal ajanların taşınması ve salınmasını sağlayan likit kristal yüzey nanoyapısal modellerinin tasarlanması, karakterizasyon çalışmaları ve biyolojik değerlendirmelerinin yapılması amaçlanmaktadır. Avrupa’nın çeşitli araştırma ekipleriyle yakın iş birliği içinde gerçekleştirilecek proje benzersiz bir araştırma ortamı sağlayacak ve akademik kariyerim için önemlidir bir eşik olacaktır.”

Projenin yürütüleceği Kopenhag Üniversitesi Sağlık ve Tıp Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Profesör Hans Bräuner bir kutlama mesajı göndererek Dr. Akay’ı başarısı nedeniyle tebrik etmiştir.

Dr. Akay’ın başarısı ayrıca Kopenhag Üniversitesi Eczacılık Bölümü’nün mart ayı bülteninde haber olarak yer almıştır. Haberin detaylarına şu linkten ulaşılabilir:

IF receives the distinguished Marie-Curie postdoctoral Fellowship