Öğr. Gör. Dr. Şurhan Göl ÖZTÜRK göreve başlamıştır.

• 13 Mart, 2023
Öğr. Gör. Dr. Şurhan Göl ÖZTÜRK göreve başlamıştır.

Dr. Şurhan Göl Öztürk lisans eğitimini 2013 yılında İstanbul Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde ve yüksek lisans eğitimini 2015 yılında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde tamamlamıştır. Lisans eğitimi sırasında İÜGEN’ de aktif üye olarak birçok konferansın düzenlenmesinde görev almıştır. 2016 yılında İYTE’ de doktora eğitimine başlamış ancak 2017 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Yurtdışı Eğitim Bursunu (YLSY) kazanmıştır. 1416 sayılı kanun kapsamında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi adına gittiği Almanya, Münih Ludwig Maximilian Üniversitesi’nden 2022 yılında doktora derecesini almıştır.

Dr. Göl Öztürk’ün 4 tane SCI ilk isim yayını, 1 tane ulusal konferans sözlü sunumu, bildirisi ve posteri bulunmaktadır. Doktora çalışmasının yayını ise Alman Gen Terapi Birliği (DG-GT) tarafından 2021-4 yılının en iyi makalesi seçilmiştir. Dr. Göl Öztürk gen tedavisi, nükleik asit temelli terapötikler, hedefleme sistemleri ve viral olmayan vektörlerin geliştirilmesi alanlarında çalışmaktadır.