Dr. Öğretim Üyesi Sultan İlayda DÖNMEZ ERYILMAZ göreve başlamıştır.

• 13 Mart, 2023
Dr. Öğretim Üyesi Sultan İlayda DÖNMEZ ERYILMAZ göreve başlamıştır.

Dr. Sultan İlayda Dönmez Eryılmaz, lisans eğitimini 2014 yılında Fırat Üniversitesi Biyomühendislik bölümünde tamamladıktan sonra yüksek lisans eğitimini Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesinde tamamlarken, ‘Streptococcus Pneumoniae için DNA Aptamerlerinin Geliştirilmesi ve Karakterizasyonu’ başlıklı TÜBİTAK projesinde çalışmıştır. University of Reading’de, Dr. Alexander Edwards ve ekibi ile doktoraya başlamış ve 2018-2022 yılları arasında doktorasını İngiltere’de tamamlarken, çok sayıda konferansta ülkemizi temsil etmiştir. Uppsala Üniversitesinin, Angstrom Enstitüsünde, antibiyotik direç tespit kiti geliştirmek için doktora sonrası araştırma davetiyesi almıştır.

2023’te üniversitemizde Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmaya başlayan Dr. Eryılmaz’ın çalışma alanları arasında, Mikroakışkan teknolojileri ve Lab on a chip sistemleri başta olmak üzere, bakteriyofaj terapisi, faj temelli tespit kitleri, 3D printing ve aptamerler gibi biyomühendisliğin multidisipliner birçok alanı yer almaktadır.