DOÇ. DR. DERMAN VATANSEVER BAYRAMOL FAKÜLTEMİZDE YENİ GÖREVİNE BAŞLAMIŞTIR

DOÇ. DR. DERMAN VATANSEVER BAYRAMOL FAKÜLTEMİZDE YENİ GÖREVİNE BAŞLAMIŞTIR
  • 15 Nisan, 2020
DOÇ. DR. DERMAN VATANSEVER BAYRAMOL FAKÜLTEMİZDE YENİ GÖREVİNE BAŞLAMIŞTIR

Doç. Dr. Derman Vatansever Bayramol, Fakültemizin Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nde yeni görevine başlamıştır.

 

Doç. Dr. Derman Vatansever Bayramol, lisans derecesini 2005 yılında Marmara Üniversitesi Tekstil Eğitimi Bölümü’nde tamamladıktan sonra 2006 yılında Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü’nde yüksek lisans eğitimine başlamış ancak aynı yıl Milli Eğitim Bakanlığı Yurtdışı Eğitim Bursunu (YLSY) kazanarak yüksek lisans ve doktora eğitimi için İngiltere’ye gitmiştir. Yüksek lisans derecesini 2008 yılında Bolton Üniversitesi Malzeme Araştırma ve İnovasyon Merkezi’nde “Gelişmiş Malzemeler” üzerine, doktora derecesini ise 2012 yılında Bolton Üniversitesi Malzeme Araştırma ve İnovasyon Enstitüsü’nde “Akıllı Malzemeler” üzerine almıştır. 2013-2016 yılları arasında Öğr. Gör. Dr. olarak, 2016 – 2020 yılları arasında ise Dr. Öğr. Üyesi olarak Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü’nde görev almıştır.  Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcılığı ve Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur.   

 

2014 yılında Newton Katip Çelebi Fonu almaya hak kazanarak 2015 yılında 3 ay süre ile İngiltere’de çalışmalarda bulunmuş olan Doç. Dr. Derman Vatansever Bayramol’un akademik çalışmaları arasında; ikisi basım aşamasında ve 16 tanesi SCI-Expanded tarafından taranan dergilerde olmak üzere toplam 21 tane uluslararası hakemli dergilerde makale, 1 adet ulusal hakemli dergide yayın, uluslararası toplantılarda sunulmuş 16 tane bildiri, 4 tane uluslararası kitap bölümü bulunmakla birlikte, ikisi uluslararası biri İngiliz Patent Enstitüsü olmak üzere 3 tane patentte buluş sahibi olarak yer almaktadır. Ayrıca Yüksek Öğretim Kurumları tarafından desteklenen 5 tane Bilimsel Araştırma Projesinde (BAP) ve 1 tane TÜBİTAK projesinde görev almıştır.

 

2018 yılında Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı (ÜAK) tarafından “Doçent” unvanı verilen Derman Vatansever Bayramol, çalışmalarına Fakültemiz Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nde devam edecektir.

 

Aramıza yeni katılan Hocamızı tebrik eder, yeni görevinde başarılar dileriz.