ALKÜ RAFET KAYIŞ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİMİZE JAPONYA’DAN EN İYİ SUNUM ÖDÜLÜ VERİLDİ

ALKÜ RAFET KAYIŞ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİMİZE JAPONYA’DAN EN İYİ SUNUM ÖDÜLÜ VERİLDİ
  • 04 Mart, 2020
ALKÜ RAFET KAYIŞ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ÜYELERİMİZE JAPONYA’DAN EN İYİ SUNUM ÖDÜLÜ VERİLDİ

ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hilmi YURDAKUL ve aynı bölümde öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Arife YURDAKUL, 27-28 Şubat 2020 tarihinde Japonya Tokyo’da düzenlenen “XIV. International Conference on Luminescent Materials, Devices and Technologies-ICLMDT2020” konferansında sırasıyla “Nd+3:Si2N2O (Sinoite) Phosphors for White Light Emitting Diodes” ve “Production and Characterization of Ce+3:Si2N2O Phosphors for White Light Emitting Diodes” başlıklı çalışmalarıyla 2 adet “Best Presantation Award” En iyi Sunum Ödülü kazanmışlardır.

Ödül alan bu çalışmalar, yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyesi Arife YURDAKUL’un yaptığı ve Rafet Kayış Mühendislik Fakültesinin ilk 3501-TÜBİTAK projesi olan “Katı Hal Aydınlatma (SSL) için Yeni bir Oksinitrür (Si2N2O-Sinoite) Fosfor Malzemesinin Üretimi” başlıklı projedeki deneysel verilerden elde dilmiştir. Dolayısıyla, Dr. Öğr. Üyesi Arife YURDAKUL, ALKÜ’de geliştirilen ileri teknoloji esaslı bir malzemenin uluslararası düzeyde oldukça ilgi çekmesi ve beraberinde ödül almasının kendilerini oldukça memnun ettiğini dile getirmiştir. 

Bununla birlikte, Doç. Dr. Hilmi YURDAKUL; Japonya’da bulundukları süre içerisinde sadece konferansa katılmadıklarını, ayrıca bir dizi üniversite ve araştırma enstitülerini de ziyaret ederek Mevlana Programı kapsamında üniversitemizle işbirliği olanaklarını da görüştüklerinden bahsetmiştir. Bu amaç doğrultusunda, “Shibaura Institute of Technology” ile Mevlana Programı için ön protokol konusunda prensipte anlaştıklarını ve son imzalar için gerekli işlemelere başlanıldığını bildirmiştir.

Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet GÜMÜŞ, öğretim üyelerimizi makamında kabul ederek, öncelikle öğretim üyelerimizin uluslararası düzeyde aldıkları bu başarılarından dolayı kendilerini tebrik etmiş ve sonrasında ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi bünyesinde yapılan böylesi ileri düzey çalışmaların hem öğrencilerimizin motivasyonuna hem de yeni disiplinlerarası çalışmaları hızlandırması açısından umut verici olduğundan bahsetmiştir. Bununla birlikte, öğretim üyelerimizin ayrıca Mevlana Programı kapsamında yapmış oldukları girişimler için teşekkür ederek, uluslararası bir üniversite ve fakülte misyonumuz doğrultusunda öğrenci ve öğretim üyelerimize çalışma alanları konusunda yeni fırsatların sağlanacak olmasının kendilerini oldukça memnun ettiğini vurgulamıştır.