ALKÜ ÖĞRENCİLERİNİN TÜBİTAK 2242 BAŞARISI

• 02 Temmuz, 2019
ALKÜ ÖĞRENCİLERİNİN TÜBİTAK 2242 BAŞARISI

ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi’nden 5 proje TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları’nda 1600 proje içerisinden Konya Bölge Sergisi’ne katılmaya hak kazanmıştır. 24-26 Haziran 2019 tarihlerinde gerçekleştirilen serginin finalinde Savunma, Uzay ve Havacılık alanında “Alçak İrtifa Roketlerinin Millileştirilmesi Ve Mekanik Ayrılma Sistemlerinin Geliştirilmesi” adlı proje birincilik, “Sürü İHA Araştırma ve Geliştirme" adlı proje üçüncülük, Makine İmalat ve Otomotiv alanında ise “Talaşlı İmalat Sektörü İçin Yerlileştirilmiş Zirkonya Esaslı Seramik Kesici Takımların Geliştirilmesi ve Karakterizasyonu” adlı proje üçüncülük derecesini elde etmişlerdir. Finale kalan ve derece alan tüm öğrencilerimizi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

Proje Adı Kategori Ekip Danışman Derece
Alçak İrtifa Roketlerinin Millileştirilmesi Ve Mekanik Ayrılma Sistemlerinin Geliştirilmesi Savunma, Uzay Ve Havacılık

Anıl KARALÖK, Deniz TURGUT, Yusuf YARBA

Dr.Öğr.Üyesi İsmail TOPÇU Birinci