ALKÜ Mühendislik Öğrencileri TUSAŞ-Liftup Projesini Başarıyla Tamamladı

• 26 Eylül, 2024
ALKÜ Mühendislik Öğrencileri TUSAŞ-Liftup Projesini Başarıyla Tamamladı

Makine Mühendisliği öğrencileri Esra Kumaş, Dilek Korkmaz, İbrahim Ceylan ve Emir Özdemir (Takım Adı: NanoPolyMech), "RTM üretim yöntemiyle yüksek sıcaklıkta kürlenen reçineler ile nanokompozit üretimi" başlıklı TUSAŞ-Liftup projelerini başarıyla tamamladı.

Projenin akademik danışmanlığını Doç. Dr. Bertan Beylergil üstlenirken, sanayi danışmanlığını TUSAŞ’tan Mahide Betül Öztürkmen yürüttü. ALKÜ Mühendislik öğrencilerinin bu projede elde ettikleri başarı, üniversite ile sanayi arasındaki iş birliğinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Proje, ALKÜ ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş (TUSAŞ) gibi savunma sanayinin lider kuruluşlarından biri ile iş birliği içinde yürütülerek, öğrencilere gerçek dünya uygulamaları için kritik bir deneyim sundu. Ayrıca, proje sonuçlarının sunulacağı uluslararası bir makale üzerinde çalışmalar sürmektedir.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erhan Cengiz proje ekibini kutlayarak başarılarının devamını diledi.