ALKÜ’LÜ ENERJİ TAKIMI TEKNOFEST 2020 YARIŞMASINDA BAŞARIYA İLK ADIMINI ATTI

ALKÜ’LÜ ENERJİ TAKIMI TEKNOFEST 2020 YARIŞMASINDA BAŞARIYA İLK ADIMINI ATTI
  • 02 Mayıs, 2020
ALKÜ’LÜ ENERJİ TAKIMI TEKNOFEST 2020 YARIŞMASINDA BAŞARIYA İLK ADIMINI ATTI

Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ekrem KALAN’ın liderliğinde tüm Üniversitemizden olduğu gibi Fakültemizden de başarı haberleri gelmeye devam ediyor.

Fakültemiz öğretim üyesi Dr. Fatma Aydın Ünal’ın danışmanlığında ve Dekanımız Prof. Dr. Mehmet GÜMÜŞ’ün destekleri ile çalışmalarını yürüten ALKÜ’lü PV Energy takımından ilk güzel haber geldi.

Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi öğrencileri Fatih ARAR, Aytuğ TAŞKIRAN, Mehmet Can AKTAŞ, Onur Pelin BAŞARAN ve Lütfi KILIÇ’dan oluşan PV Energy takımı, Dr. Fatma Aydın Ünal’ın danışmanlığında  TEKNOFEST 2020 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Çevre Ve Enerji Teknolojileri Yarışmasında ilk başarılarını elde ettiler.

ALKÜ’lü PV Energy takımı, “Boya Duyarlı Güneş Pillerinde Kullanılan Titanyum Dioksit Tabanlı Nanomalzemelerin Üretilmesi Ve Geliştirilmesi” adlı proje başlığıyla TEKNOFEST 2020 yarışmasında Ön Değerlendirme Raporu aşamasını geçerek başarıya ilk adımlarını attılar.

PV Energy Takımının danışmanı Dr. Fatma AYDIN ÜNAL “ Mevcut enerji kaynaklarımızın yakın gelecekte biteceği artık tüm dünya tarafından bilinmektedir. İnsan nüfusunun ve enerji talebinin artmasıyla birlikte ülkemizde ve dünyada temiz ve çevre dostu olan yenilenebilir enerji kaynaklarına ilgi her geçen gün artmaktadır. Toplumda yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ve enerji verimliliği kültürü oluşturulması, verimlilik ve çevre konularında farkındalığın artırılarak yenilikçi ve teknolojik fikirlerin geliştirilmesi hedefi doğrultusunda, öğrencilerimiz PV Energy adını verdikleri takımla proje yarışmasının ön değerlendirme aşamasını yüksek bir puanla geçerek başarıya ilk adımlarını attılar. Üniversitemizi temsil eden takımımız, 22-27 Eylülde gerçekleşecek finallerde başarılı bir derece kazanmak için çalışmalarına devam edecek. Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ekrem KALAN ve Dekanımız Sayın Prof. Dr. Mehmet GÜMÜŞ’e vermiş oldukları tüm desteklerinden dolayı hem kendi adıma hem de öğrencilerim adına çok teşekkür ederim ”dedi.

Projede boya duyarlı güneş pillerinde fotoanot malzemesi olarak kullanılacak titanyum dioksit (TiO2) tabanlı nano malzemelerin üretilmesi ve geliştirilmesi hedeflenmiştir. Proje kapsamında yürütülen çalışmada, TiO2’e farklı metal oksitler katkılanarak TiO2 tabanlı nano malzemelerinin üretilip, geliştirilmesiyle boya duyarlı güneş pillerinin gelişiminde rol oynayacak fotokatalitik aktivite, TiO2 bant aralığı, yüzey alanı ve enerji dönüşüm verimliliği gibi önemli özelliklerin arttırılması amaçlanmıştır. Bu tür güneş pillerinin yüksek verim isteyen uygulamalara cevap vererek kullanım alanlarını arttırmaya yönelik adımlar atmak, çevre dostu, zararsız, ucuz, güvenilir bir enerjinin daha verimli ve daha çok kullanılmasına katkıda bulunmak, ülkemizin temiz ve yenilenebilir enerji ihtiyacına destek vererek dışa bağımlılıktan kurtulmaya yönelik çalışmalarda rol oynamak ve enerji sektöründe yapılan çalışmalara katkıda bulunmak projenin bir diğer önemli amaçlarını oluşturmaktadır.