ALKÜ’LÜ ALTÜRK07 ROKET TAKIMININ TEKNOFEST 2020 YARIŞMASINDA İLK BAŞARISI

• 24 Nisan, 2020
ALKÜ’LÜ ALTÜRK07 ROKET TAKIMININ TEKNOFEST 2020 YARIŞMASINDA İLK BAŞARISI

Rektörümüz Sayın Prof.Dr. Ekrem KALAN’ın çizdiği vizyon çerçevesinde Fakültemizin bilim ve teknolojiye katkısı artarak devam ediyor.

Dekanımız Prof.Dr. Mehmet GÜMÜŞ’ün destekleri, öğretim üyemiz Dr. İsmail TOPÇU’nun gayretleriyle oluşturulan AlTürk07 2020 Roket Takımı ilk başarısını kazandı.

Dr. İsmail TOPÇU’nun danışmanlığında ALKÜ’lü AlTürk07 takımı, TEKNOFEST 2020 Alçak İrtifa Roket yarışlarının ön tasarım rapor aşamasında 177 takım arasından 8. olarak gurur kaynağımız oldu. AlTürk07 takımı, Fakültemizin Metalürji Malzeme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, İşletme Mühendisliği bölümlerinden öğrencilerimizin oluşturduğu multidisipliner bir ekip. Takım kaptanı Ertan Anar koordinesinde; Ahmet Hakan, Ali Işık, Berkay Köse, Deniz Ertan, Hande Karabulut, Kazım Alper Özgen, Merve Kaya, Tuğçe Demirsel, Ertan Anar, Elif Usta isimli öğrencilerimizin kurduğu AlTürk-07 Roket takımı, Aether adını verdikleri katı yakıtlı alçak irtifa uydu ayrılma sistemli roket üzerinde çalıştı. Takım, roketlerin ayrılma sistemlerinin genellikle patlayıcılarla yapılması nedeniyle oluşan zararları önleme amacıyla yeni bir proje geliştirdi.

Ayrılma sisteminin patlayıcılar yerine tamamen mekanik olduğu roket projeleri ile AlTürk07 takımı,  ön tasarım aşamasını yüksek bir puanla geçerek ilk başarısını kazandı. 22-27 Eylül’de gerçekleştirilmesi planlanan TEKNOFEST 2020 finaline Aether ismini verdikleri roket ile katılmayı hedefleyen proje ekibinin üretim aşamaları için çalışmaları devam ediyor.