[24.04.2017] DOÇ. DR. HİLMİ YURDAKUL GÖREVİNE BAŞLAMIŞTIR.

[24.04.2017] DOÇ. DR. HİLMİ YURDAKUL GÖREVİNE BAŞLAMIŞTIR.
  • 24 Nisan, 2017
[24.04.2017] DOÇ. DR. HİLMİ YURDAKUL GÖREVİNE BAŞLAMIŞTIR.

      Mühendislik Fakültesi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü, Malzeme Bilimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hilmi YURDAKUL Fakültemizdeki yeni görevine başlamıştır.

 

Öğretim Üyemiz, Lisans eğitimini 2001 yılında Dumlupınar Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Seramik Mühendisliği Bölümü’nde fakülte ve bölüm birincisi olarak tamamlamıştır. Aynı zamanda, 2004 yılında Dumlupınar Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Seramik Mühendisliği Anabilim Dalı’nda “Çok Katyonlu Oksinitrür Cam Sistemlerinde B-Fazının (Ln2SiAlO5N, Ln=Y-Sm;Y-Ce) Kararlılığı” konusunda yaptığı tez çalışması ile yüksek lisans eğitimini almıştır. 2001-2005 yılları arasında Dumlupınar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Araştırma Görevliliğinde bulunmuştur. 2005-2009 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmıştır. 2009-2010 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri Tennessee Eyaleti’ndeki Oak Ridge Ulusal Laboratuvarı, Malzeme Bilimi ve Teknoloji Bölümü, Taramalı Geçirimli Elektron Mikroskobu (STEM) Grubu’nda ve Tennessee Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü’nde TÜBİTAK-2214 Doktora Yurtdışı Araştırma Burs Programı çerçevesinde Burslu Misafir Öğrenci Araştırmacı olarak görev yapmıştır. Hemen akabinde, 2010-2012 yılları arasında Anadolu Üniversitesi, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak görevine devam etmiştir. Mart 2012’de, Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Seramik Mühendisliği Anabilim Dalı’nda “Geçirimli Elektron Mikroskopi (TEM) Teknikleri ile SiAlON Esaslı Malzemelerin Atomik Ölçekte Karakterizasyonu” üzerine yaptığı tez çalışması ile doktora eğitimini tamamlamıştır. 2012-2013 tarihleri arasında Dumlupınar Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Araştırma Görevlisi Doktor olarak hizmet etmiştir. 2013 yılında Dumlupınar Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü’nde Yardımcı Doçent kadrosunda öğretim üyesi olarak çalışmaya başlamıştır. 01 Nisan 2016 tarihinde Üniversitelerarası Kurul’dan Malzeme ve Metalurji Mühendisliği Bilim Alanı’nda Üniversite Doçenti unvan ve yetkisini almıştır.  17.04.2017 tarihine kadar Dumlupınar Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Bölümü, Malzeme Mühendisliği Anabilim Dalı’nda, Doçent Doktor olarak çalışmıştır.

 

Öğretim Üyemiz, temel uzmanlık alanları olan elektron mikroskopları ve ileri teknoloji seramikleri ile ilgili şimdiye kadar toplam 130’un üzerinde eser yayınlamıştır. Ayrıca bugüne kadar proje yürütücüsü olarak toplamda 5 adet TÜBİTAK, Üniversite Bilimsel Araştırma Fonu (BAP) ve T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı projelerini başarıyla tamamlamıştır. Araştırmacı olarak ise yine toplamda 5 adet TÜBİTAK ve BAP projesinde aktif olarak görev almıştır. Bununla beraber, özellikle uzmanlık alanında gerçekleştirdiği çalışmalar sayesinde 13 adet ulusal/uluslararası düzeyde ödül almıştır. Bunlardan en önemlileri, Türk Elektron Mikroskobi Derneği tarafından düzenlenen 20. Ulusal Elektron Mikroskobu Kongresi’nde Malzeme Bilimleri alanında "Prof. Dr. Türkan Erbengi Araştırma Özel Ödülü", Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği (ODTÜ-ÖED) tarafından düzenlenen “2013 Serhat Özyar Yılın Genç Bilim İnsanı Onur Ödülü’’ ve T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “2016 Proje Verimlilik Ödülleri: Mikro İşletme Kategorisi Teşvik Ödülü’’ gösterilebilir.

 

Öğretim Üyemiz, akademik çalışmalarının yanı sıra şuan Kütahya Dumlupınar Tasarım Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde faaliyet gösteren 2 farklı firmanın ayrıca Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı yürütmektedir.

 

Aramıza yeni katılan hocamızı kutlar ve çalışmalarında başarılar dileriz.