[23.02.2018] YRD.DOÇ.DR. İSMAİL TOPÇU FAKÜLTEMİZDE YENİ GÖREVİNE BAŞLAMIŞTIR

• 23 Şubat, 2018
[23.02.2018] YRD.DOÇ.DR. İSMAİL TOPÇU FAKÜLTEMİZDE YENİ GÖREVİNE BAŞLAMIŞTIR

Fakültemiz Metalurji Malzeme Mühendisliği Bölümünde Öğretim Üyesi olarak görevine başlayan Yrd. Doç. Dr. İsmail TOPCU lisans derecesini İstanbul Teknik Üniversitesi (SMF)  Metalurji Mühendisliği Bölümünde, yüksek lisans ve doktorası derecesini Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde tamamlamıştır. 1999-2003 yılları arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığının yürüttüğü GÜR sınıfı denizaltı imalatı projesinde kapsamında Fizik Metalurji laboratuvarında sorumlusu olarak çalışmıştır. Ardından Marmara Üniversitesinde 2004-2016 yılları arasında Araştırma görevlisi ve 2016-2018 başlarına kadar da Öğretim Görevlisi Dr. olarak ders vermiş ve danışmanlığında bitirme tezleri yürütmüştür.

Yrd. Doç. Dr. İsmail TOPCU yüksek lisans ve doktora tez çalışmalarında Toz metalürjisi yöntemi ile ürettiği bor takviyeli ve Nano partikül takviyeli Metal Matriksli Kompozit Malzemeler üreterek bu malzemelerin  Sürünme ve Yorulma davranışları üzerine deneysel çalışmalar yapmıştır. Öğretim üyemiz 4.0 sanayi devrimi ve ileri nano partikül takviyeli malzemeleri sentezleme, karakterizasyon ve yerli imkanlarla üretilmesi üzerine çalışmalarına devam etmektedir.

Aramıza yeni katılan hocamızı kutlar ve çalışmalarında başarılar dileriz.