[20.03.2017] YRD. DOÇ. DR. ASLI GİRAY KURT GÖREVİNE BAŞLAMIŞTIR.

• 20 Mart, 2017
[20.03.2017] YRD. DOÇ. DR. ASLI GİRAY KURT GÖREVİNE BAŞLAMIŞTIR.

Mühendislik Fakültesi, Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aslı GİRAY KURT, Fakültemizdeki yeni görevine başlamıştır.

Öğretim Üyemiz, lisans öğrenimini İnönü Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nde 2001 yılında tamamlamıştır. 2003 yılında İnönü Üniversitesi Eğitim Bilimleri’nde Tezsiz Yüksek Lisans; 2007 yılında İnönü Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde Tezli Yüksek Lisans öğrenimini tamamlamıştır. 2007 yılında İnönü Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde Moleküler Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı’nda doktoraya başlamıştır. 2012 yılında Vitreoscilla Hemoglobin Eksprasyonu Yapan Rekombinant Erwinia Herbicola’da İkincil Metabolit Akış Dağılımı” adlı doktora tez çalışmasını başarıyla tamamlamıştır. 2012-2013 yılında İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Moleküler Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’nda postdoktora çalışmalarını yapmıştır. 2014 yılında Tıp Fakültesi, Tıbbi Biyoloji ve Genetik AD, Doku Tipi Laboratuvarı’nda görev almıştır. 2014-2016 yılları arasında Sabancı Üniversitesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi-Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nde TÜBİTAK Projesi kapsamında postdoktora araştırmacı olarak çalışmıştır. 2016 yılında Başkent Üniversitesi-Tıbbi Genetik Bölümü’nde yine TÜBİTAK Projesi kapsamında çalışmalar yapmıştır. Kanser biyolojisi ve moleküler biyoloji ve genetik alanında çalışmaktadır.  Birçok projede (14 projede) araştırmacı olarak çalışmıştır (TÜBİTAK, BAP). Tübitak destekli 5, BAP Biriminin desteklediği 9 projede araştırmacı olarak görev almıştır.  Öğretim üyemiz, ulusal ve uluslararası bilimsel akademik faaliyetlerinin yanı sıra sosyal projelerde de görev almıştır. Bu bağlamda, İnönü Üniversitesi “Üstün Yetenekliler Araştırma ve Uygulama Merkezi” kapsamındaki İnönü Çocuk Üniversitesi’nde 2012-2016 yılları arasında Koordinatör olarak görev almıştır.

Aramıza yeni katılan hocamızı kutlar ve çalışmalarında başarılar dileriz.