[19.09.2018] DR. ÖĞR. ÜYESİ İREM KÜÇÜKOĞLU FAKÜLTEMİZDE YENİ GÖREVİNE BAŞLAMIŞTIR

• 21 Eylül, 2018

Fakültemiz Mühendislik Temel Bilimleri Bölümü’nde görevine başlayan Dr. Öğr. Üyesi İrem KÜÇÜKOĞLU; lisans eğitimini Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Bölümü'nde 2012 yılında bölüm birincisi olarak tamamladıktan sonra aynı yıl Selçuk Üniversitesi Pedagojik Formasyon Koordinatörlüğü tarafından verilen Pedagojik Formasyon eğitimini de tamamlayarak Pedagojik Formasyon Sertifikası almıştır. Dr. İrem KÜÇÜKOĞLU ayrıca 2009 yılında Çift Anadal Programı kapsamında başlamış olduğu Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden de 2013 yılında mezun olarak ikinci bir lisans derecesi almıştır. 2014 yılında Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalı’nda Yüksek lisans öğrenimini, 2018 yılında ise Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Matematik Anabilim Dalında Doktora öğrenimini tamamlamıştır. Dr. İrem KÜÇÜKOĞLU, Yüksek Lisans öğrenimi sırasında TÜBİTAK-BİDEB’in Yurt içi Doktora bursunu kazanmıştır ve bu bursu 2014-2018 yılları arasındaki Doktora öğrenimi sırasında almıştır. Dr. İrem KÜÇÜKOĞLU, Doktora tezi kapsamında, kriptolojide alanına önemli bir yere sahip olan Sonlu leksikografikal sıralı alfabe üzerinde tanımlı kelimeler ve De Bruijn tipli dizileri içeren üreteç fonksiyonlarına yönelik hesaplamalı algoritmalar geliştirilmesi ve bu algoritmalar yardımıyla nümerik hesaplamalar yapılması üzerine çalışmalar yürütmüştür ve ayrıca Dr. İrem KÜÇÜKOĞLU, Antalya Akdeniz Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi tarafından desteklenen, Doktora Tez Projesi’nde araştırmacı olarak görev almıştır ve halen bir Normal Araştırma projesinde araştırmacı olarak görev almaktadır. Dr. İrem KÜÇÜKOĞLU’nun, ISI Web of Science’da kayıtlı hakemli dergiler kapsamında başta matematik olmak üzere bilgisayar bilimleri, matematiksel fizik ve diğer ilgili alanlara temel teşkil eden üreteç fonksiyonlarını içeren yayınlanmış 15 makalenin üzerinde yayını bulunmaktadır. Dr. İrem KÜÇÜKOĞLU, Güney Kore, Hindistan, Ceyazir, Sırbistan ve Yunanistan gibi ülkeler başta olmak üzere 16 Ulusal ve Uluslararası bilimsel toplantıya sözlü bildiri ile katılmıştır. Dr. İrem KÜÇÜKOĞLU, Hindistan’da, Cezayir’de ve Güney Kore’de düzenlenen uluslararası bilimsel toplantılarda sözlü olarak sunmuş olduğu bildiriler ile sırasıyla 2016 yılında Araştırma Mükemmeliyet Ödülü, 2017 yılında Genç Araştırmacı Ödülü ve 2018 yılında Üstün Makale ödüllerine layık görülmüştür. Dr. İrem KÜÇÜKOĞLU, çeşitli ulusal ve uluslararası bilimsel toplantılarda Yerel Organizasyon Komitesi üyeliği ve Düzenleme Kurulu üyeliği görevlerini yapmıştır. Dr. İrem KÜÇÜKOĞLU, 2017-2018 yılları arasında Antalya AKEV Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Yazılım Mühendisliği Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalıştıktan sonra 19.09.2018 tarihi itibariyle Fakültemiz Mühendislik Temel Bilimleri Bölümü’nde görevine başlamış bulunmaktadır.

Aramıza yeni katılan hocamızı tebrik eder, yeni görevinde başarılar dileriz.