[13.06.2017] ARŞ.GÖR.DR. MUSTAFA TOKAÇ GÖREVİNE BAŞLAMIŞTIR.

• 13 Haziran, 2017
[13.06.2017] ARŞ.GÖR.DR. MUSTAFA TOKAÇ GÖREVİNE BAŞLAMIŞTIR.

Mühendislik Fakültesi, Mühendislik Temel Bilimleri Bölümü, Mühendislik Temel Bilimleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Mustafa TOKAÇ fakültemizdeki yeni görevine başlamıştır.

Öğretim Üyemiz, lisans derecesini 2007 yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi Fizik Bölümü’nden almış olup akabinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın yurtdışında yüksek lisans ve doktora eğitim bursunu kazanmıştır. 2010-2012 yılları arasında yüksek lisans eğitimini Amerika’da University of Illinios at Chicago Fizik Bölümü’nde tamamlamış, taramalı ve geçirimli elektron mikroskoplarını kullanarak termoelektrik malzemelerin fiziksel özelliklerini incelemiştir. 2012-2016 yılları arasında ise İngiltere’deki Durham Üniversitesi Malzeme Fiziği Merkezi’nde doktora derecesini almıştır.  Doktora eğitimi sırasında ayrıca misafir araştırmacı olarak Porto Üniversitesi’nde hem VNA-FMR sisteminin öğrenilmesi hem de yeni bir projenin yürütülmesi amacıyla çalışmalarda bulunmuştur. Burada yürütülen projenin sonuçları büyük ses getirmiştir ve kendisine bu çalışmalarından dolayı Durham Üniversitesi Fizik Bölümü’nce verilen 2016 yılının en başarılı doktora öğrencisi ödülü “Graham Russel Prize” layık görülmüştür. Öğretim Üyemiz ayrıca doktora çalışmalarında Oxford’da yer alan Harwell Bilim Kampüsü’ndeki ISIS Laboratuvarı’ndaki CRISP ve POLREF polarize nötron saçılma deneylerini yürütmüş ve ferromanyetik ince filmlerin arayüzlerindeki ölü tabakaların kalınlığının sıcaklığa bağlı olarak değişimlerini incelemiş, DIAMOND X-ray kaynağını da kullanıp 2D-XY ferromanyetik sistemlerin dizaynı üzerinde çalışmalarda bulunmuştur. Ayrıca Fransa’nın Grenoble şehrindeki ESRF Kampüsü’nde XMAS-BM28 Laboratuvarı’nda çok katmanlı platinyum ince filmlerinin arayüz etkilerini hem x-ray hem de polarize nötron sistemlerinin kullanıldığı birkaç projede yer almaktadır.

Aramıza yeni katılan hocamızı kutlar ve çalışmalarında başarılar dileriz.