[02.05.2017] YRD.DOÇ.DR.ÇİĞDEM DÜLGERBAKİ GÖREVİNE BAŞLAMIŞTIR.

[02.05.2017] YRD.DOÇ.DR.ÇİĞDEM DÜLGERBAKİ GÖREVİNE BAŞLAMIŞTIR.
  • 02 Mayıs, 2017
[02.05.2017] YRD.DOÇ.DR.ÇİĞDEM DÜLGERBAKİ GÖREVİNE BAŞLAMIŞTIR.

         Mühendislik Fakültesi, Mühendislik Temel Bilimleri Bölümü, Mühendislik Temel Bilimleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Çiğdem DÜLGERBAKİ Fakültemizdeki yeni görevine başlamıştır.

 

Öğretim Üyemiz, lisans derecesini 2004 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kimya Bölümünden almıştır. 2004-2006 yılları arasında TÜBİTAK projesinde araştırmacı olarak çalışarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde “Politiofen/Montmorillonit ve Politiofen/Polipropilen Kompozitlerinin Sentezi ve Karakterizasyonu” konusunda yaptığı tez çalışmasıyla Polimer Kimyası alanında yüksek lisans derecesini almıştır. Yüksek lisans öğrenimi sonrası çeşitli özel kuruluşlarda kimyager olarak çalışmıştır.

 

2011-2016 yılları arasında Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Polimer Kimyası alanında doktora öğrenimini tamamlamıştır. Doktora araştırmasında tungsten oksit/iletken polimer hibrit malzemelerin elektrokromik cihaz uygulamaları ile ilgili deneysel çalışmalar yapmıştır. Ev ve ofislerde güneş ışığından daha fazla yararlanmak için yeni bir mimari anlayışın yanı sıra, yeni nesil malzemelere de ihtiyaç duyulmaktadır. Dolayısıyla yeni tür malzemeler ve bu malzemelere dayanan cihaz ve yapıların geliştirilmesi, günümüz teknolojisi ve araştırma alanı için oldukça büyük bir öneme sahiptir. Akıllı camlar, mevcut cam sistemleri ile kıyaslandıklarında % 50’ye varan enerji tasarrufu sağlayabilmektedirler. Akıllı camlar, pencere camlarındaki uygulamaları ile güneş ışığının kontrollü giriş çıkışını sağlayarak doğal klima görevi görmektedirler. Öğretim üyemiz doktora çalışmasında, elektrokromik teknolojide kullanılmak üzere, uygulanan voltaj ile tersinir renk değişimi gösteren ve büyük oranda enerji tasarrufu sağlayabilen sistemler geliştirmiştir. Araştırma konuları, temel olarak polimerik malzemelerin elektrokimyasal yöntemle sentezlenmesi, bu malzemeler ile elektrokromik cihaz tasarımı ve cihazların optik kontrast, renk verimi, kararlılık ve anahtarlanma süresi gibi parametrelerinin detaylı olarak incelenmesini içermektedir. Elektrokimyasal sentezler için potansiyostat, nanolif yapımı için elektrospin sistemi, elektrokromik ölçümler için optik spektrofotometre, yapısal ve morfolojik analizler için Taramalı Elektron Mikroskobu/Enerji Dağılımlı  X-ışını Spektroskopisi (SEM/EDX) ve X-ışını kırınımı (XRD) sistemleri ile çalışmaktadır.

 

2016 yılı Mart Ayında “Farklı İyonik Sıvılar Varlığında İletken Polimer/Tungsten Oksit Nanokompozitlerinin Elektrokimyasal Sentezi ve Elektrokromik Özelliklerinin İncelenmesi” konulu tez çalışmasını başarıyla tamamlayarak doktora derecesini almıştır. Aynı zamanda 2014-2016 yılları arasında “İyonik Sıvılar Varlığında Hazırlanan Elektrokromik Nanolifler” adlı TÜBİTAK-Uluslararası COST Projesinde literatürde ilk kez hibrit nanolif bazlı elektrokromik cihaz tasarımını gerçekleştirmiştir. Araştırmanın deneysel sonuçları 2016 Nisan ayında Annual CM1402 Crystallize COST Meeting (C. Dulgerbaki, et al., “Highly Efficient Electrochromic Devices Based on Electrospun PEDOT/WO3 Hybrid Nanofibers”) ve 2016 Eylül ayında Science and Applications of  Thin Films, Conference & Exhibition (SATF) (C. Dulgerbaki, et al., “Tungsten Oxide−Organic Framework Thin Films Composed of Hybrid Nanofibers Exhibiting Reversible Electrochromism”) konferanslarında sunulmuştur. 

 

Aramıza yeni katılan hocamızı kutlar ve çalışmalarında başarılar dileriz.