[02.03.2017] YRD. DOÇ. DR. TUĞBA AKTAR GÖREVİNE BAŞLAMIŞTIR.

[02.03.2017] YRD. DOÇ. DR. TUĞBA AKTAR GÖREVİNE BAŞLAMIŞTIR.
  • 02 Mart, 2017
[02.03.2017] YRD. DOÇ. DR. TUĞBA AKTAR GÖREVİNE BAŞLAMIŞTIR.

        Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Gıda Bilimi ve Teknolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuğba AKTAR Fakültemizdeki yeni görevine başladı.

     

       Öğretim Üyemiz, Lisans eğitimini Erciyes Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümünde tamamlamış olup, akabinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın YLSY bursu ile İngiltere Leeds Üniversitesi, Gıda Bilimleri Bölümünde yüksek lisans ve doktora öğrenimini tamamlamıştır. Lisans eğitimi sırasında geliştirmiş olduğu AR-GE projeleri ile biri Orta Anadolu Kalkınma Birliği, diğeri Hacettepe Üniversitesi Teknokent tarafından düzenlenmiş yarışmalardan ödül kazanmıştır.  Hocamız Leeds Üniversitesindeki lisansüstü eğitimi sırasında; gerek gıda tüketimi sırasındaki hayati sorun yaratabilen fonksiyon bozukluklarında (disfaji) bilgi sağlamak amacıyla, gerekse de gıdaların endüstriyel tasarım aşamasında faydalı olabilecek, “tekstürel algı eşiğinin belirlenmesi” konusunda çalışmalar yapmıştır. Araştırmalarının temel motivasyonu “insan hassasiyetinde” ölçüm yapabilecek olan; bir tekstür ölçer (tekstür analizi, reometre, profilometre vb.) cihazı oluşturup, zahmetli, masraflı ve duruma göre tehlikeli olabilen bir yöntem olan duyusal analizleri “objektif” bir şekilde ölçülebilir kılmaktır. Bunun için insan hassasiyet ölçümleri (Semmes- Weinstein Monofilaman testi, iki nokta diskriminasyon testi) yapmakta ve çeşitli tekstürel özelliklere sahip (az viskoz-çok viskoz, pürüzlü-pürüzsüz, elastik-sert, sert-yumuşak, vb.) örnekler kullanarak insan ve makine ölçümleri ile aradaki ilişkiyi incelemektedir.

 

Aramıza yeni katılan hocamızı kutlar ve çalışmalarında başarılar dileriz.