YATAY GEÇİŞ BAŞVURU DUYURUSU

Üniversitemize 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Ön Lisans ve Lisans örgün ile ikinci öğretim programlarına Kurum İçi, Kurumlar Arası ve Yurtdışı Yükseköğretim Kurumlarından Yatay Geçiş ile Merkezi Yerleştirme Puanı (Ek Madde-1) yoluyla alınacak öğrencilerde aranılacak koşullar, gerekli belgeler, başvuru ve değerlendirme tarihleri aşağıda belirtilmiştir.

* Başvuru yapacak öğrencilerin Üniversitemize gelmesine gerek yoktur. Başvurular elektronik ortamda on-line olarak yapılacaktır. Posta, e-posta, kargo veya şahsen başvuru kabul edilmeyecektir.  Başvuru yapmak için tıklayınız.

* Yatay geçişle alakalı her türlü sorularınızı başvuru yapılmak istenen birime sorabilirsiniz. Birim İletişim Bilgileri İçin Tıklayınız.

* Kontenjanlar aşağıda ilan edilmiş olup, Ek Madde-1 kapsamında kontenjan ilgili programın ilgili yılında ÖSYS kılavuzunda ilan edilen kontenjanın %30'u kadardır.

* Ek Madde-1 kapsamında geçiş yapmak isteyen öğrenciler Yatay geçiş Taahhütnamesi doldurup başvuru sayfasına yükleyeceklerdir. Taahhütname için tıklayınız.

**Önemli : Yatay geçiş değerlendirme işlemleri sonucunda listeler akademik birimlerin internet sayfalarında yayınlanacaktır.

Üniversitemizden Ek Madde-1 kapsamında daha önceki dönemlerde ayrılanlardan dönmek isteyenler, on-line başvuru yapmazlar. Bu öğrenciler başvuru tarihleri içerisinde birimlerine bir dilekçe ile başvurabilirler.

Başvuru Tarihleri

16 - 21 Temmuz 2019

Değerlendirme Tarihleri

22-25 Temmuz 2019

Sonuçların İlan Tarihi

26 Temmuz 2019

Asil Kazanan Öğrencilerin Kesin Kayıt Tarihleri

29 Temmuz - 02 Ağustos 2019

Yedek Kazanan Öğrencilerin Kesin Kayıt Tarihleri

05-07 Ağustos 2019

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yatay Geçiş Başvuru İlanı için tıklayınız.

2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yatay Geçiş Kontenjanları (Kurum içi, Kurumlararası, Yurtdışı) için tıklayınız.

Üniversitemizin son 5 Yılına ait taban-tavan puanları için tıklayınız.

• 11 Temmuz, 2019