22 Mart Dünya Su Günü Fotoğraf Yarışması Şartnamesi

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi

22 Mart Dünya Su Günü Fotoğraf Yarışması Şartnamesi

Yarışmanın Amacı: Temiz ve güvenli suya erişememe konusuna dikkat çekmek ve küresel su kriziyle mücadele etmek için harekete geçilmesi gerekliliğini vurgulamak.

Katılım Koşulları:

1. Yarışma, amatör veya profesyonel fotoğrafa meraklı (ALKÜ öğrencileri (çalışmayan)) için açıktır. Düzenleme kurulu, jüri üyeleri ve birinci dereceden yakınları yarışmaya katılamaz.
  2. Yarışmaya katılım ücretsizdir.
  3. Yarışmacılar en fazla 3 (üç) fotoğraf ile katılabilirler.
  4. Gönderilen fotoğraflar, en fazla 300 dpi çözünürlükte, uzun kenar maksimum 3840 piksel, maksimum dosya boyutu 5 MB olan bir jpg / jpeg formatında gönderilmelidir.
  5. Fotoğraflar mail adresi (22martdunyasugunu@gmail.com) üzerinden gönderilmelidir. Yarışmaya baskı veya CD/DVD ile fotoğraf kabul edilmemektedir.
  6. Daha önce Uluslararası veya ulusal yarışmalarında ödül alan fotoğraflar bu yarışmaya kabul edilmeyecektir.
  7. Fotoğraf üzerinde isim, çerçeve ve paspartu olmamalıdır.
  8. Yarışma şartnamesine uymayan fotoğraflar kabul edilmeyecektir.
  9. Yarışma sonuçları alanya.edu.tr internet sitesinde duyurulacak; ayrıca tüm katılımcılara e-posta ile bildirilecektir.
  10. Yarışmada ödül alan ve kabul edilen fotoğraflar, alanya.edu.tr internet sitesinde yayınlanacaktır. Ayrıca yarışmada ödül, mansiyon ve özel ödül alan fotoğraflar ALKÜ’ nün sosyal medya (Facebook, Instagram, Twitter vb.) hesaplarında yayınlanacaktır. Katılımcı, yarışmaya gönderdiği eserleriyle ilgili olarak her hangi bir yasal sorunun sorumlusu olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder.
  11. Katılımcı, yarışmaya gönderdiği eserin tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder.
  12. Eser gönderenler bu konuda gereken izinlerin kendileri tarafından alınmış olduğunu, doğabilecek anlaşmazlıklarda tüm sorumluluğun kendilerine ait olduğunu beyan ve taahhüt etmektedirler. Bu konuda oluşabilecek anlaşmazlıklarda ALKÜ sorumlu olmayacaktır.
  13. Ödül alan eserlerin kullanım hakları ALKÜ’ye ait olacaktır. Ödül alan fotoğraflar, ödülleri veren üniversite (ALKÜ) tarafından haber, reklam amaçlı ve sosyal sorumluluk projelerinde fotoğrafçının ismi belirtilerek kullanılabilir. Katılımcılar bu şekilde kullanılan fotoğrafları için verilen ödülden başka herhangi bir telif hakkı ya da maddi manevi talepleri sürmeyeceklerini şimdiden kabul ederler.
  14. Yarışmanın kurallarına göre, eserlerin çoğaltılması, eser sahibi tarafından açıkça yasaklanmadığı sürece, basılı veya dijital kataloğa girmesine izin verilir. Bu konuda telif hakkı ile ilgili kurallara uyulmalıdır. Hiçbir koşul altında fotoğrafların başka amaçlar için kullanılmasına izin vermez.
  15. Yarışmaya gönderdiği fotoğraf üzerinde, eser kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve değerlendirme kurulunu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişikliği yapan katılımcı kural ihlali yapmış sayılır.
  16. Kural ihlali tespit edilen katılımcının elde ettiği ödül, unvan ve her türlü kazanımları geri alınır. Ödül iptal edilir; yeri boş bırakılır. Bu durum diğer katılımcılara ekstra bir hak tanımaz. Ödül verilmişse katılımcının ödülü iade etmesi gerekir.
  17. Düzenleyici kurum; jüri değerlendirilmesinden jüri değerlendirmesi esas alınacak ve eleme yoluna gidecektir.
  18. ALKÜ, ödül alan ve kabul edilen fotoğrafların asıl dosyalarını katılımcıdan isteyebilir.
  19. Eserlerin yüklenmesinden kaynaklanabilecek olası sorunlar için ALKÜ sorumlu olmayacaktır.
  20. Yarışmada ödül alamayan ve kabul edilmeyen fotoğraflar sonuç bildirim tarihinden itibaren sistemden 90 (doksan) gün sonra silinecektir.
  21. Ödül alan ve kabul edilen fotoğrafların sunumu en geç 01 Mayıs 2022 tarihinden itibaren www.alanya.edu.tr adresinde dijital olarak sergilenecek ve indirilebilecektir.

Yarışma Takvimi

Son Fotoğraf Yükleme Tarihi: 11 Mart 2022 Cuma günü saat: 23.00 (TSI)

Seçici Kurul Toplantısı: 20 Mart 2022

Sonuç Bildirimi: 22 Mart 2022

Ödül Alan Eserlerin Web Sitesinde Yayınlanması: 28 Mart 2022

Digital Katalog Paylaşımı: 28 Mart 2022

Yarışma sonrası sergi için tarih ve yeri belirten bir mail ile veya www.alanya.edu.tr adresinde açıklanarak tüm katılımcılara bilgi verilecektir.

Ödül-Sergilemeler(Her kategori için ayrı dağıtılacaktır.)

Fotoğraf yarışmasında birinci, ikinci ve üçüncü olanlara çeşitli ödüller verilecektir. Ayrıca 22 Mart Dünya Su Günü etkinlikleri çerçevesinde dijital veya baskı halinde sergilenecektir.

• 23 Şubat, 2022