[9.1.2018] YRD.DOÇ.DR. FATİH DARICIK FAKÜLTEMİZDE YENİ GÖREVİNE BAŞLAMIŞTIR

• 09 Ocak, 2018
[9.1.2018] YRD.DOÇ.DR. FATİH DARICIK FAKÜLTEMİZDE YENİ GÖREVİNE BAŞLAMIŞTIR

Fakültemiz Makine Mühendisliği Bölümünde Öğretim Üyesi olarak görevine başlayan Dr. Fatih Darıcık lisans derecesini Çukurova Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünde, yüksek lisans ve doktorasını ise Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde tamamlamıştır. 2005-2009 yılları arasında plastik tekstil sektöründe üretim sorumlusu ve doğalgaz sektöründe sorumlu müşavir mühendis olarak çalışmıştır. 2009 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Sivas MYO'da öğretim görevlisi olarak çalışmaya başlamış, doğalgaz tesisatı ve ısıtma-sıhhi tesisat laboratuvarlarının kurulmasında görev almıştır. 2012 yılında Adana Bilim Teknoloji Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümüne araştırma görevlisi olarak atanmış ve 2017 yılı sonuna kadar görevine devam etmiştir. Adana BTÜ bünyesinde Kalite Yönetim Sistemi (ISO 9001:2008), Laboratuvar Akreditasyonu (TS EN ISO/IEC 17025) ve Mesleki Yeterlilik Kurumu (TS EN ISO/IEC 17024) süreçlerinde İç Tetkikçi, Birim Sorumlusu ve Kalite Yönetim Sistemi Temsilcisi görevlerini sürdürmüştür. "TR62 Çukurova Bölgesi Boru Basınç Test ve Eğitim Merkezi" başlıklı kalkınma ajansı projesinde ve "Adana BTÜ İleri Teknolojiler Merkezi Ar-Ge Laboratuvarı" başlıklı DPT projesinde çalışmıştır.

Dr. Fatih Darıcık yüksek lisans ve doktora tez çalışmalarında sürekli lif takviyeli ve polimer matrisli tabakalı kompozit malzemelerin mekaniği üzerine deneysel ve nümerik çalışmalar yapmıştır. "Nano Partikül Katkılı E-cam lifi/epoksi Kompozit Malzemelerin Yorulma Davranışları" başlıklı tez çalışmasında E-cam lifi/epoksi tabakalı kompozitlerin statik ve yorulma yükü altındaki tabakalar arası kırılma tokluğunun çoğul duvarlı karbon nano tüp partiküller ile iyileştirilmesi üzerine çalışmıştır. Öğretim üyemiz tabakalı kompozit malzemelerin üretilmesi, mekanik karakterizasyonu ve hasar mekanizmalarının araştırılması üzerine çalışmalarına devam etmektedir.

Aramıza yeni katılan hocamızı kutlar ve çalışmalarında başarılar dileriz.