[18.4.2018] DR. ÖĞR. ÜYESİ BERTAN BEYLERGİL FAKÜLTEMİZDE YENİ GÖREVİNE BAŞLAMIŞTIR

• 18 Nisan, 2018

Fakültemiz Makine Mühendisliği Bölümünde Dr. Öğr. Üyesi olarak görevine başlayan Dr. Bertan Beylergil, lisans derecesini 2006 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden, yüksek lisans derecesini ise 2008-2013 yılları arasında araştırma görevlisi olarak görev yaptığı Niğde Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden almıştır. 2013 yılında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde araştırma görevlisi olarak çalışmaya başlayan Dr. Beylergil, doktora derecesini 2017 yılında İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Makine Mühendisliği bölümünden almıştır. Doktora derecesini aldıktan sonra Sabancı Üniversitesi’nde doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmıştır.

Dr. Beylergil, yüksek lisans ve doktora tezi kapsamında fiber takviyeli kompozitler, yapıştırma bağlantıları, fiber takviyeli kompozitlerde nanofiberler kullanılarak kırılma tokluğu iyileştirme yöntemleri üzerine deneysel ve nümerik çalışmalar gerçekleştirmiştir. Doktora eğitimi süresince “Hidrojen depolanması ve dağıtımı amaçlı yüksek basınca dayanıklı hafif kompozit tank malzemelerinin ve sistemlerinin tasarlanması optimizasyonu ve prototip imalatlarının gerçekleştirilmesi” başlıklı TÜBİTAK 1001 Projesi’nde (No:215M182) görev almıştır.  Doktora eğitiminden sonra, doktora sonrası araştırmacı olarak Sabancı Üniversitesi’nde “Automated repair patch production for composites – ARP2, TÜBİTAK- Almanya Eğitim ve Araştırma Bakanlığı (BMBF) (2534) İkili İşbirliği programı, No: 215M116” projesinde görev almıştır. Halen, hibrid kompozitler, sandviç yapılar üzerine deneylsel ve nümerik çalışmalarını sürdürmektedir.