[18.12.2017] İNOVATİM EKİBİNE KABUL EDİLEN ÖĞRENCİLER TÜRKİYE İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİNE KATILDILAR

[18.12.2017] İNOVATİM  EKİBİNE KABUL EDİLEN ÖĞRENCİLER TÜRKİYE İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİNE KATILDILAR
  • 18 Aralık, 2017

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) başkanlığı tarafından kurulan, öğrencilerin ufkunu genişletmek ve hayata farklı bir vizyonla bakmalarını sağlamak amaçlarını taşıyan İnovaTİM, 150 üniversiteden 40.000 kişinin başvurusu sonrasında yapılan sınav sonucunda seçkin 2.000 öğrencinin bir araya getirilmesi ile oluşturulmuş bir topluluktur. Yapılan başvuruların değerlendirmesi topluluktaki ekip tarafından yapılmakta ve değerlendirme süresi ortalama 2-3 ay kadar sürmektedir. Yapılan başvurular sonucunda ilk değerlendirme aşamasının olumlu olması durumunda öğrencileri online sınava tabi tutan topluluk, bu sınavda kısa sürede pratik düşünme yeteneğini ölçmeye çalışmaktadır. 2.000 kişilik ailenin üyelerine özel olarak, eğitimler, teknik ve yurt dışı gezileri gibi etkinlikler düzenlenmektedir. Ayrıca İnovaTİM üyeleri etkinlikler süresince birçok iş adamı veya girişimci ile görüşme fırsatına da sahip olmaktadır. Bunların yanında 5 yıldır devam eden Türkiye İnovasyon Haftası etkinliklerinde İnovaTİM öğrencileri aktif olarak görev almaktadır. Herhangi bir yenilikçi proje olması durumunda İnovaTim bu konuda öğrencileri gerek akademisyenler gerekse melek yatırımcılar ile görüştürerek destek sağlıyor. İnovaTim ailesindeki kişilere yine belli başlı şartlara göre burs ve staj imkânı sağlanmaktadır. Bugüne kadar 14 farklı ülkeye giden İnovaTİM’liler deneyimlerini arttırmanın yanı sıra ikili görüşmelerle sağladıkları katkılarla ihracata da değer katmaktadır. İnovasyon, girişimcilik, bilgi çağı ekonomisi ve proje yönetimi konularında öğrencilere eğitim verilmesini hedefleyen ekip, çalışmalarını 2011 yılından beri düzenli olarak gerçekleştirmektedir.

6-9 Aralık 2017 tarihleri arasında TİM tarafından İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası etkinliklerine Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizden Iraz Yağmur ULUTAŞ, Sena İĞSEN ve Simge BEKTAŞ, İşletme Mühendisliği Bölümü öğrencilerimizden de Azime AKSOY, Berkay ILGIN, Büşra SAKARYA, Candan TEKİNASLAN, Edanur DURDU ve Zeliha TÜREL İnovaTİM aracığıyla katılmışlardır.