[18.12.2017] ALKÜ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİSİ YGA ZİRVESİNDE

• 18 Aralık, 2017
[18.12.2017] ALKÜ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİSİ YGA ZİRVESİNDE

YGA; uluslararası bir sivil toplum örgütüdür, 2000 yılında Türkiye’de kurulmuştur. Gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakmayı hayal eder. Bu hayalini geleceğin liderlerini keşfederek ve onları bensiz liderler olarak yetiştirerek gerçekleştirir. YGA Liderleri liderlik kabiliyetlerini, daha iyi bir dünya için birlikte hayal kurup, projelendirip, hayata geçirirken; hayatın içinde geliştirirler.

YGA’ya her yıl 200 üniversiteden 50.000’in üzerinde üniversite öğrencisi başvurur. 5 aşamalı mülakatla seçilen 50 kişi; YGA Liderlik Programında üst düzey yönetici, akademisyen, sanatçı ve bilim insanlarından oluşan, aralarında Prof. Aziz Sancar, Prof. Doğan Cüceloğlu, Ahmet Bozer, Prof. Çiğdem Kağıtçıbaşı gibi isimlerin yer aldığı YGA Hayal Ortaklarından 1.000 saatin üzerinde eğitim alırlar.

Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencimiz Nurselin SÜLLÜ, YGA’ya yaptığı başvuru sonucunda yaklaşık 50 bin kişi arasından, yapılan sınav sonucunda seçilen 2.000 kişiden biri olarak YGA zirvesine katılmıştır. Öğrencimizin 50 kişilik YGA liderlik programına katılımı için değerlendirme süreci devam etmektedir.