[17.5.2018] DR. ÖĞR. ÜYESİ NİHAN TOKAÇ FAKÜLTEMİZDE YENİ GÖREVİNE BAŞLAMIŞTIR

[17.5.2018] DR. ÖĞR. ÜYESİ NİHAN TOKAÇ FAKÜLTEMİZDE YENİ GÖREVİNE BAŞLAMIŞTIR
  • 17 Mayıs, 2018
[17.5.2018] DR. ÖĞR. ÜYESİ NİHAN TOKAÇ FAKÜLTEMİZDE YENİ GÖREVİNE BAŞLAMIŞTIR

Fakültemiz Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde Dr. Öğretim Üyesi olarak göreve başlayan Dr. Nihan TOKAÇ, lisans derecesini 2008 yılında Manisa Celal Bayar Üniversitesi Matematik Bölümü’nde tamamlamıştır. Lisans eğitimi sonrasında Milli Eğitim Bakanlığı’nın yurtdışında yüksek lisans ve doktora eğitim bursunu kazanmıştır. 2010-2012 yılları arasında yüksek lisans eğitimini Amerika’da University of Illinios at Chicago Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nde tamamlamış, graf teorisi üzerine çalışmalar yapmıştır. İngiltere’deki Newcastle Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nde biyolojik verileri kullanarak bilgisayar ortamında ilaç keşifleri üzerine çalışmalar yürütmüş ve ikinci bir yüksek lisans derecesi almıştır.

2013-2016 yılları arasında ise doktora çalışmalarını İngiltere’deki Durham Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nde biyoinformatik ve graf teorisi üzerine tamamlamıştır. Doktora eğitimi sırasında misafir araştırmacı olarak Yeni Zelanda’daki Canterbury Üniversitesi’nde filogenetik ağların inşa edilmesi üzerine, ayrıca Fransa’daki Montpellier Üniversitesi Evrim Bilimleri Enstitüsü’nde filogenetik mesafeler üzerine yürütülen projelerde görev almıştır.

Dr. Nihan TOKAÇ doktora derecesini aldıktan sonra 2017-2018 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak çalıştıktan sonra 15.05.2018 tarihi itibariyle Fakültemiz Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde görevine başlamış bulunmaktadır.

Aramıza yeni katılan hocamızı tebrik eder, yeni görevinde başarılar dileriz.