[02.02.2018] Dr. Öğr. Üyesi Bektaş ÇOLAK FAKÜLTEMİZDE YENİ GÖREVİNE BAŞLAMIŞTIR

[02.02.2018] Dr.  Öğr. Üyesi Bektaş ÇOLAK  FAKÜLTEMİZDE YENİ GÖREVİNE BAŞLAMIŞTIR
  • 02 Şubat, 2018
[02.02.2018] Dr. Öğr. Üyesi Bektaş ÇOLAK FAKÜLTEMİZDE YENİ GÖREVİNE BAŞLAMIŞTIR

Fakültemiz Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünde Öğretim Üyesi olarak görevine başlayan Yrd. Doç. Dr. Bektaş ÇOLAK lisans derecesini Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünde, yüksek lisans ve doktorasını ise Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünde tamamlamıştır. 1993-2002 yılları arasında TÜBİTAK MAM ve UEKAE birimlerinde uzman araştırmacı olarak çalışmıştır. 2002 yılında EMC Elektronik Ltd firmasını kurarak Elektromanyetik Uyumluluk konusunda test laboratuvar ekipmanlarının milli imkanlarla üretilmesini sağlamıştır. 2011 yılında Karabük Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği bölümüne Öğretim Üyesi olarak atanmış ve 2018 yılı başına kadar görevine devam etmiştir.

Yrd. Doç. Dr. Bektaş ÇOLAK yüksek lisans ve doktora tez çalışmalarında Elektromanyetik Uyumluluk konusu üzerine deneysel çalışmalar yapmıştır. Öğretim üyemiz RF soğurucu malzemelrin karakterizasyonu ve milli imkanlarla üretilmesi üzerine çalışmalarına devam etmektedir.

Aramıza yeni katılan hocamızı kutlar ve çalışmalarında başarılar dileriz.