Fast Access

Siber Vatan Programı’nın 3. Eğitimi Başarıyla Tamamlandı

Siber Vatan Programı’nın 3. Eğitimi Başarıyla Tamamlandı
  • 10 May, 2024
Siber Vatan Programı’nın 3. Eğitimi Başarıyla Tamamlandı

Alanya, Türkiye- Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Alanya Üniversitesi ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen Zararlı Yazılım Analizi ve Tersine Mühendislik eğitimi, 29 Nisan- 3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Eğitmenliğini Ruby Cyber Labs’ın üstlendiği bu beş günlük zorlu eğitim, katılımcı gençlerin siber güvenlik alanındaki bilgi ve becerilerini geliştirmeyi hedefledi. Eğitim boyunca çeşitli konular ele alındı ve bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Eğitimin sonunda, öğrenciler için bir tersine mühendislik sınavı gerçekleştirildi. Bu sınav, gençlerin eğitim boyunca öğrendikleri bilgileri uygulama fırsatı buldukları bir platform oldu. Sınav, katılımcıların öğrendikleri teorik bilgileri pratikte nasıl uygulayacaklarını görmelerini sağladı.

Eğitim sonrasında bir açıklama yapan eğitmen Ömer Faruk Yakut, “Katılımcı genç arkadaşlarımızın gösterdikleri performanstan dolayı onları tebrik ediyorum ve siber güvenlik kariyerlerinde hepsinin çok güzel işlere imza atacağına gönülden inanıyorum” dedi.

Bu eğitim, siber güvenlik alanında yetenekli gençleri desteklemek ve onları bu alanda kariyer yapmaya teşvik etmek için önemli bir adım oldu