Fast Access

Makine Mühendisliği Öğrencilerimizin TUSAŞ – LIFT UP Proje Başarısı

Makine Mühendisliği Öğrencilerimizin TUSAŞ – LIFT UP Proje Başarısı
  • 23 October, 2023
Makine Mühendisliği Öğrencilerimizin TUSAŞ – LIFT UP Proje Başarısı

Makine Mühendisliği Bölümü son sınıf lisans öğrencilerimizden Esra Kumaş, Emir Özdemir, Dilek Korkmaz, İbrahim Ceylan, ve akademik danışmanları Doç. Dr. Bertan Beylergil ile birlikte hazırladıkları “RTM üretimiyle yüksek sıcaklıklarda kürlenen reçineler ile nanokompozit üretimi” başlıklı projeleri, 2023-2024 yılı TUSAŞ-LIFT UP programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

 

RTM (Resin Transfer Molding), kompozit malzemelerin üretimi için kullanılan bir kapalı kalıp sürecidir. Bu yöntemde, önceden kesilmiş takviye malzemeleri (genellikle karbon elyaf veya cam elyafı gibi) bir kalıp içine yerleştirilir ve ardından reçine enjeksiyonu yapılır. Bu çalışma kapsamında havacılık sınıfı bir epoksi reçinenin farklı nanomalzemeler kullanılarak karıştırılıp RTM hattına beslenerek bir nokompozit üretilmesi hedeflenmektedir.

 

Proje için TUSAŞ tarafından makine, teçhizat ve yazılım giderleri, sarf malzeme giderleri, hizmet alımları, seyahat giderleri ve proje ile doğrudan veya dolaylı ilgili olan diğer giderler için 20.000 TL bütçe desteği sağlanacak.

 

Proje ekibini makamında kabul eden Dekanımız Prof. Dr. Mehmet GÜMÜŞ, hocamızı ve öğrencilerimizi tebrik ederek başarılarının devamını diledi.