Fast Access

FAKÜLTEMİZ ÖĞRETİM ÜYELERİ DÜNYANIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI LİSTESİNDE

FAKÜLTEMİZ ÖĞRETİM ÜYELERİ DÜNYANIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI LİSTESİNDE
  • 10 October, 2023
FAKÜLTEMİZ ÖĞRETİM ÜYELERİ DÜNYANIN EN ETKİLİ BİLİM İNSANLARI LİSTESİNDE

Stanford Üniversitesi’nden John Ioannidis ve ekibi tarafından her yıl hazırlanarak, PLOS Biology dergisinde yayımlanan “En Etkili Bilim İnsanları” listesi açıklandı.

Ekim 2023 tarihinde Stanford Üniversitesi tarafından Elsevier veri tabanında yayınlanan ve 2022 alıntı yılına göre, ilk %2’lik dilimde bulunan "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesi; "Kariyer boyu etki" ve "Yıllık etki (2022 yılı çalışmalar)" olarak iki kategoride listelendi.

22 anabilim dalı ile 174 alt bilim dalında dünyadaki bilim insanlarının yer aldığı listede “nitelikli yayın sayısı”, “yayınlara yapılan atıflar”, “h-indeksi”, “hm-indeksi” gibi göstergeler dikkate alındı. Buna göre Fakültemizin Makine Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Mehmet KANOĞLU, Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Alper Kürşat UYSAL ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Emrah IRMAK “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi” nde yer alarak büyük bir başarıya imza attı.

Dekanımız Prof. Dr. Mehmet GÜMÜŞ, sadece ülkemizde değil dünyada fakültemizi temsil eden değerli hocalarımızı makamında kabul ederek tebrik etti.

Üniversitemizin dünya genelinde tanınırlığını ve saygınlığını arttıran bu başarılarından dolayı hocalarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.