Fast Access

Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Rıza HALLAÇ göreve başlamıştır

Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Rıza HALLAÇ göreve başlamıştır
  • 17 January, 2022
Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Rıza HALLAÇ göreve başlamıştır

Dr. İbrahim Rıza HALLAÇ lisans eğitimini 2011 yılında Fırat Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde tamamlamıştır. 2010-2012 yılları arasında özel sektörde çeşitli Ar-Ge projelerinde görev almıştır. Yüksek Lisans (2014) ve doktora (2021) derecelerini Fırat Üniversitesi Bilgisayar mühendisliği anabilim dalından almış ve 2012 – 2021 yıllarına arasında aynı bölümde Araştırma Görevlisi olarak hizmet vermiştir.

Büyük veri üzerinde dağıtık makine öğrenmesi algoritmaları konusundaki yüksek lisans çalışmaları sırasında Indiana Üniversitesi –  Community Grids laboratuvarında misafir araştırmacı olarak bulunmuştur (2013). Derin öğrenme ve sosyal medya analizi konusundaki doktora çalışmaları sırasında ise Ludwig Maximilian University of Munich’te Doğal Dil İşleme grubunda misafir araştırmacı olarak bulunmuştur (2017). TÜBİTAK-1512 ve KOSGEB Ar-Ge projelerinde yürütücü, Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından desteklenen Ar-Ge Geniş Alan Çağrısı (SAGA) projesinde araştırmacı olarak çalışmıştır.

4 tanesi SCI/SCIE olmak üzere 5 adet makalesi, 8 tanesi uluslararası olmak üzere 10 adet konferans bildirisi olan Dr. İbrahim Rıza HALLAÇ makine öğrenmesi, doğal dil işleme ve büyük veri konularındaki çalışmalarına devam etmektedir.