Fast Access

2023-2024 Bahar yarıyılı Sektör Kampüste Programı Hakkında Güncelleme

2023-2024 Bahar yarıyılı Sektör Kampüste Programı Hakkında Güncelleme

NOT: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde yürütülen Sektör Kampüste Programı kapsamında, program dahilindeki derslerin tekrar açılma imkanı doğmuştur. Derslerdeki kontenjanlar Bilgisayar Mühendisliği için 40, Endüstri Mühendisliği için 40+30 kişi olarak belirlendiğinden 4. sınıf öğrencilerine öncelik verilecektir. Bu kapsamda, program dahilinde verilecek derslerden almak isteyen öğrencilerimizin aşağıdaki formu 21/02/2024 saat 17:00'a kadar doldurmaları gerekmektedir.

BAŞVURU FORMU için tıklayınız.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde hayata geçirilen ve Milli Teknoloji Hamlesine yön verecek gençlerin yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan dijital öğrenme platformu Sektör Kampüste Programı’nın paydaşı olmuştur.

Türkiye’de ihtiyaç duyulan alanlarda yetişmiş insan kaynağını artırmak amacıyla hayata geçirilen Sektör Kampüste Programı, sektör çalışanları ile üniversite öğrencilerini bir araya getirmeyi amaçlamaktadır. Program, üniversite öğrencilerinin güncel bilgileri sektördeki profesyonellerden öğrenebilmesine imkân sağlarken üniversite-sanayi işbirliklerini daha verimli hale getirmeyi hedeflemektedir.

Sektör Kampüste programıyla öğrencilere özellikle staj ve istihdam konusunda sektörün beklentisini karşılayabilecek bireyler olarak mezun olma fırsatı sunulmuş olacaktır.

ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Bahar yarıyılında Sektör Kampüste Programı kapsamında seçilebilecek seçmeli dersler aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sektör Kampüste Programı “Seçmeli Ders” Listesi

İlgili Firma Adı

Ders Kodu

Dönem

Ders Adı

Kontenjanı

Dersin Açıldığı Bölüm

TÜBİTAK

MTH 402.24

8. Yarıyıl

Network Security with Open Source Tools (Açık Kaynak Araçlar ile Ağ Güvenliği)

40 kişi

Bilgisayar Mühendisliği

ARCHITECT

MTH 442

8. Yarıyıl

Süreç Yönetimi

30 kişi

Endüstri Mühendisliği

MİGROS

MTH 444

8. Yarıyıl

Keşifsel Veri Analizi ve Veri

40 kişi

Endüstri Mühendisliği

Milli Teknoloji Akademisi Uzaktan Eğitim Portalı için tıklayınız.


  • 20 February, 2024