Fast Access

RaConf'24 Siber Güvenlik Konferansı: SiberAlkü Olarak Katıldık!

RaConf'24 Siber Güvenlik Konferansı: SiberAlkü Olarak Katıldık!
  • 22 April, 2024
RaConf'24 Siber Güvenlik Konferansı: SiberAlkü Olarak Katıldık!

Siber Vatan programı kapsamında kurulan SiberAlkü Kulübü, 18-19-20 Nisan tarihlerinde Sakarya Üniversitesi’nde gerçekleştirilen RaConf'24 Siber Güvenlik Konferansı'na katıldı. Katılım sağlayan öğrenciler üç gün boyunca çeşitli etkinlikler, eğitimler ve konferanslar aracılığıyla siber güvenlik alanındaki en güncel bilgileri ve deneyimleri paylaşma fırsatı elde etti.

Birinci Gün: Eğitimler

Siber güvenlik alanında uzman isimler tarafından verilen eğitimlerle günümüzün en önemli konuları ele alındı. Uygulamalı Web Hacking, Uygulamalı Sızma Testi, Uygulamalı Mobil Hacking ve Red Teaming Workshop gibi eğitimlerle öğrencilerimiz gerçek dünya senaryolarında karşılaşabilecekleri sorunlara nasıl çözüm bulabileceklerini gördü.

 

İkinci Gün: Eğitimler

Blue Team Eğitimi, GO Eğitimi ve Kişisel Güvenlik ve Gizlilik Eğitimi gibi konuları ele alan ikinci günde, öğrencilerimize farklı alanlarda derinlemesine bilgi sağladı. Her bir eğitim, katılımcıların siber güvenlik konusundaki yetkinliklerini artırmalarına yardımcı oldu.

İlk iki gün eğitimlerden sonra Saklı Bahçede eğitmenlerle bir araya gelen öğrencilerimiz hem eğitmenlerin deneyimlerinden yararlandı hem de yeni bağlantılar kurma ve bilgi alışverişi yapma fırsatı buldu.

 

Üçüncü Gün: Konferans

Konferans gününde sektörün önde gelen isimlerinin sunumları ve panel tartışmalarıyla dolu dolu bir gün gerçekleşti. Siber güvenlik alanındaki son gelişmeleri ve gelecek trendleri hakkında değerli bilgiler paylaşıldı. Ayrıca, öğle yemeği molasında katılımcılarımızla firmalarımızın yetkilileriyle görüşme fırsatı yakaladı. Konferans sonunda Sakarya gölüne yapılan bir ziyaret ile etkinlik sonlandırıldı.

 

Etkinliğe katılımda desteklerini veren ALKÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı'na  ve Sakarya Üniversitesi Siber Güvenlik Topluluğu’na teşekkür ederiz.